Nordic Semiconductor stiger kraftig på Oslo Børs etter oppkjøpsrykter

Den norske teknologiaksjen hopper etter tegn til oppkjøpsinteresse. Nordic Semiconductor avviser å ha vært i samtaler med en mulig beiler.

Nordic Semiconductor har en markedsverdi på 41,5 milliarder kroner på Oslo Børs etter kraftig kursoppgang torsdag.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Eivind Bøe
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Brikkeprodusenten Nordic Semiconductor steg kraftig fra start på Oslo Børs torsdag etter rykter om at den fransk-italienske konkurrenten STMicroelectronics vil kjøpe opp selskapet.

Deretter tiltok oppgangen, og kursen var på det meste opp 12,7 prosent, før oppgangen ved lunsjtider har bremset noe og er på seks prosent.

Aksjen har i løpet av dagen nådd ny toppnotering på 219,8 kroner og er den soleklart mest omsatte på Oslo Børs.

Flere internasjonale medier omtaler ryktene som fremkommer i en artikkel fra den italienske finansavisen Milano Finanza.

STMicroelectronics vurderer angivelig å legge inn et bud på Nordic Semiconductor.

Nordic Semiconductor avviser å ha vært i samtaler med STMicroelectronics.

– Vi ble obs på dette gjennom media, sier Nordic Semiconductor-sjef Svenn-Tore Larsen til E24.

– Det er tydelig at det påvirker oss, men vi forholder oss ikke til det i driften, sier Larsen.

STMicroelectronics ønsker ikke å kommentere saken.

Folketrygdfondet er største eier i Nordic Semiconductor med en andel på 11,7 prosent. Disse aksjene er i børshandelen torsdag verdt 4,8 milliarder kroner.

Flere oppkjøpsforsøk

Ifølge den italienske avisen har STMicroelectronics nå rettet blikket mot Norge etter et mislykket forsøk på å kjøpe opp det engelske selskapet Dialog.

Analytikere sier ifølge Bloomberg at en avtale vil være logisk og påpeker at Nordic Semi er en konkurrent av Dialog Semi, som det ble spekulert i om STMicro så på muligheten til å kjøpe opp tidligere i år. Det er Oddo-analytiker Stephane Houri og Mirabaud Securities-analytiker Neil Campling som siteres på uttalelsene om at et oppkjøp ville gitt mening.

Videre skriver Milano Finanza at JP Morgan og Morgan Stanley er ansatt for å bistå med transaksjonen. De skriver videre at «det potensielt vil ha en mye større effekt på regnskapet» dersom det norske selskapet kjøpes opp.

Markedsverdien til Nordic Semiconductor er 41,5 milliarder kroner på Oslo Børs torsdag formiddag, etter en oppgang på 3,9 milliarder kroner i løpet av formiddagen.

Grafen under viser hvordan aksjekursen til Nordic Semiconductor har utviklet seg på Oslo Børs det siste året.

Doblet inntektene på ett år

Nordic Semiconductor legger bak seg en lengre periode med kraftig kursoppgang. Det siste året er aksjen opp 235 prosent, og så langt i år er oppgangen 55 prosent. Så langt i mai hadde aksjen imidlertid falt noe før dagens kursoppgang.

I første kvartal meldte Nordic Semiconductor om et kraftig omsetningshopp. Det norske teknologiselskapet som produserer halvledere økte inntektene med 104 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, opplyser de selv i resultatrapporten for første kvartal.

Det resulterte litt over 143 millioner dollar, som tilsvarer nesten 1,2 milliarder norske kroner, i inntekter i første kvartal.

På driften snudde selskapet fra minus 2,1 millioner dollar, til 15,7 millioner dollar, tilsvarende 130 millioner kroner. Bunnlinjen viser en oppgang fra minus 1,3 millioner dollar til 13,5 millioner i årets første kvartal, altså rundt 112 millioner kroner.

Les på E24+

Meglersjef venter oppkjøpsbølge etter børsbonanza

Les på E24+

Hadde bitcoin vært en børsnotert aksje, ville Elon Musk blitt etterforsket

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nordic Semiconductor

Flere artikler

 1. Avisartikkel gjorde ham 47 mill. rikere på en drøy halvtime

 2. Betalt innhold

  Selv om ryktet er dødt, er aksjen gull

 3. Nordic Capital vil selge aksjer verdt 3,5 milliarder i Nordnet

 4. Investor reagerer etter emisjon: – Pumpet opp kursen

 5. Betalt innhold

  Global chip-krise gir umettelig etterspørsel: Slik påvirkes norske NOD