Børsdagen

Salmar-fall på flat Oslo Børs

Oppdrettskjempen Salmar toppet listen over dagens mest omsatte, og endte med en markant nedgang.

Håkon Mosvold Larsen/NTB
  • Maiken Svendsen
  • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

Hovedindeksen hadde en svak dag på børs, og endte dagen lite endret fra gårsdagens nivåer.

Blant områdene som trakk Børsen ned var sjømatsektoren, hvor også Mowi (-0,35), Akva Group (-1,1), Norway Royal Salmon (-0,87) og Salmones Camancha (-2,7) avsluttet dagen med nedgang. Sjømatindeksen endte dagen med en nedgang på 1,6 prosent.

Salmar, som gjennom hele handelsdagen har ligget øverst på listen over de mest omsatte, endte med en nedgang på 5,27 prosent.

Det etter at selskapet tirsdag meldte om at de hentet 2,7 milliarder i frisk kapital. Selskapet ville utstede opp til 4,5 millioner nye aksjer i selskapet. De nye aksjene har ikke rett på utbytte. Aksjene fra kapitalinnhentingen kostet investorene 602 kroner per stykk.

Samtidig er gårsdagens vinneraksje Bergenbio på vei ned. Bioteknologiselskapet steg nesten 20 prosent tirsdag etter nyheten om en «fast track»-vurdering i USA av deres behandling av lungekreft. Dagen derpå falt aksjen 6,96 prosent.

Les også

Knallsterk oppgang for Bergenbio på svak Oslo Børs

Havvindnyhet bidro til oppgang

Blant dagens vinnere ble Fred. Olsens investeringsselskap Bonheur, med en oppgang på 5,37 prosent. Det etter at selskapet i formiddag ble meldt at det danske energiselskapet Ørsted blir med i samarbeidet til Fred. Olsen Renewables og Hafslund Eco. De vil være likeverdige partnere i konsortiet som vil søke om lisenser i begge områdene som er åpnet av norske myndigheter.

– I tillegg til den omfattende erfaring innen fornybar energi, nett og havvind, som Hafslund Eco og Bonheur har, bringer Ørsted med seg den lengste erfaringen og beste kompetansen i verden for å utvikle lokale leverandørkjeder, sier Anette Olsen, administrerende direktør i Bonheur og styreleder i Fred. Olsen Renewables i en uttalelse.

Les også

Danske Ørsted blir den nye havvindpartneren til Fred. Olsen og Hafslund

Vekst i norsk økonomi

Det har også kommet positive nyheter fra SSB i dag. Den norske økonomien vokste for første gang i år. Norges fastlandsøkonomi vokste med 0,3 prosent fra mars til april.

Ved stengetid er oljeprisen opp 0,72 prosent til 72,6 dollar fatet. Nordsjøoljen (brent spot) er med det 30 cent høyere enn ved stengetid på Børsen tirsdag.

I Asia endte de fleste børsene i minus denne onsdagen. I dag kom også tallene som viste den sterkeste prisveksten for kinesisk industri siden finanskrisen.

Kvelden før endte Wall Street stort sett flatt, bortsett fra Nasdaq-indeksen som steg 0,35 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Danske Ørsted blir den nye havvindpartneren til Fred. Olsen og Hafslund

  2. Nok en rekord på Oslo Børs

  3. Ørsted satser i Norge med Fred. Olsen og Hafslund: – Potensialet for havvind i Norge er enormt

  4. Flatt ved stengetid på Oslo Børs

  5. Knallsterk oppgang for Bergenbio på svak Oslo Børs