Kvartalsrapporter

Bank of America mer enn doblet overskuddet

Andre kvartal endte med et kraftig overskuddshopp for USAs nest største bank, men samtidig falt inntektene på grunn av det lave rentenivået under pandemien.

Mark Lennihan / AP
 • Joachim Birger Nilsen
Publisert: Publisert:

Det skal være den økonomiske gjeninnhentingen som er den sterkeste årsaken til bankens kraftige overskuddshopp, fremgår det av kvartalsrapporten onsdag.

USAs nest største bank kunne notere et overskudd på 9,22 milliarder dollar, opp fra 3,53 milliarder i samme periode i fjor.

Det tilsvarer et resultat per aksje på 1,03 dollar, betydelig høyere enn forhåndsestimatet på 0,77 dollar per aksje fra FactSet, skriver Wall Street Journal.

Marginpress

Men det er ikke bare grønne tall i bankens ferske regnskapsrapport.

Inntektene falt med fire prosent i forhold til samme periode i fjor, noe som skal være drevet av det kraftige fallet i renter under pandemien.

CNBC skriver at resultatet viser hvor sterkt preget finans- og bankindustrien er av det lave rentenivået. Økonomidirektør i Bank of America, Paul Donofrio, mener rentenivået «fortsatt er en utfordring», ifølge samme kilde.

Som et resultat av marginpresset har flere av industriens største aktører frigitt kapitalreserver de har satt av i forbindelse med pandemien, noe som har en effekt på regnskapsrapportene, skriver Wall Street Journal.

Avisen påpeker at banker sitter i sentrum av den amerikanske økonomien og dermed profitterer på en økonomisk rekyl. I tillegg er aksjemarkedene på rekordhøye nivåer.

Men bankene er tydelig sårbare for rentenivået, noe som reflekteres i renteinntektene for andre kvartal. Bank of America bokfører 10,23 milliarder dollar, men det er ned seks prosent i forhold til fjorårets 10,85 milliarder dollar.

Faller i førhandelen

Kvartalsrapporten sender imidlertid positive signaler om utlånsnivået. Utestående lån endte på 918,93 milliarder dollar i andre kvartal, opp to prosent fra 903,09 milliarder i første kvartal. Det er fortsatt ned fra andre kvartal i fjor.

Inntekter ekskludert renteinntektene endte på 21,47 milliarder dollar. Det er et fall på fire prosent fra 22,33 milliarder dollar i fjor, noe som var svakere enn analytikernes forventninger på 21,8 milliarder dollar.

Aksjen faller i førhandelen onsdag, og styrer mot nedgang på 2,2 prosent. Tidligere i år har bankaksjer fulgt den økonomiske gjeninnhentingen og er blant vinnerne på markedet i år.

Wall Street Journal poengterer imidlertid at analytikere har fulgt Bank of Americas kostnadsnivå, som steg med 12 prosent i forhold til i fjor. I dollar steg det fra 13,41 milliarder til 15,05 milliarder dollar.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Bank of America
 3. Resultatrushet
 4. Regnskap og resultater
 5. Bank

Flere artikler

 1. Snap med kraftigste vekst på fire år

 2. Delta brøt tapsrekken med milliardoverskudd

 3. Wall Street vendte nedover i sluttspurten

 4. Yara dobler utbyttet: – Fornøyd med utviklingen

 5. Gamestop-aksjen faller i etterhandelen etter kvartalstall