Solid dag for Equinor på grønn Oslo Børs

Hovedindeksen på Børsen starter august med oppgang. Det største selskapet der ble også mandagens mest omsatte aksje, og trakk opp stemningen sammen med Norwegian.

LUFT: En positiv vind blåste over Børsen den første handelsdagen i august. Flere børsselskaper kom med nyheter før åpningstid, blant andre flyselskapet Norse Atlantic.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret fra start og endte mandag opp 0,75 prosent.

Blant enkeltaksjer peker Børsens største seg ut som en av dagens vinnere – Equinor steg hele 2,41 prosent.

I tillegg endte Norwegian-aksjen med en oppgang på 5,36 prosent.

Utslagene på Børsen følger en positiv morgen for de største børsene i Asia- og Stillehavsområdet, der de Hongkong-noterte aksjene i HSBC klatret etter at storbanken slo forventningene i sin ferskeste resultatrapport.

Nedgang for Norse Atlantic

Flere børsselskaper har kommet med nyheter før åpningstid.

  • Blant dem er det ferske flyselskapet Norse Atlantic, som har inngått en leieavtale om seks nye Dreamlinere fra Boc Aviation. Selskapet har dermed totalt 15 Dreamlinere i flåten. Aksjen steg markant kort tid etter børsåpning, men endte dagen ned 2,14 prosent.
  • I løpet av helgen meldte Yara at de har avtalt å selge fosfatgruveprosjektet Salitre i Brasil for 410 millioner dollar (3,6 milliarder kroner) til EuroChem. Yara-aksjen snudde fra opp- til nedgang, og falt 1,23 prosent.
  • Subsea 7 har meldt om en avtale om å kjøpe en majoritetsandel i spanske Nautilus Floating Solutions, som utvikler teknologi for flytende havvind. Etter en positiv start på dagen vendte aksjen til en nedgang på 0,93 prosent.
  • Ellers har seismikkselskapet TGS sikret en kontrakt for en ny OBN-undersøkelse i Noaka-området på norsk sokkel. Også Magseis Fairfield har meldt om en ny OBN-kontrakt for et multiklientselskap. TGS-aksjen steg 2,17 prosent, mens Magseis-aksjen endte opp 1,09 prosent.
Les også

Stigende børsstemning i USA

Les også

Dette skjer denne uken: Jobbfasit fra USA og norske boligpriser

Oljeprisen faller

Samtidig er oljeprisen (Brent spot) på vei nedover. Like etter børsstenging er nedgangen 1,04 prosent for dagen til 74,38 dollar fatet.

Mandag morgen kom det ferske PMI-tall fra Kina. Indeksen fra Caixin/Markit viste at industriaktiviteten i landet ble målt på sitt svakeste nivå siden april i fjor, og var også lavere enn analytikerne ventet på forhånd, ifølge Reuters.

Publisert: