Jan Vestrum trekker seg fra Intex-styret

Styreformannen som ble siktet for deling av innsideinformasjon har trukket seg fra gruveselskapet.

<p><b>GÅR AV:</b> Styreleder Jan Vestrum i Intex Resources har valgt å trekke seg. Her er Vestrum avbildet på Oslo Børs ved en tidligere anledning.<br/></p>

GÅR AV: Styreleder Jan Vestrum i Intex Resources har valgt å trekke seg. Her er Vestrum avbildet på Oslo Børs ved en tidligere anledning.

Styreleder Jan A. Vestrum i intex Resources har besluttet å trekke seg fra vervet. Styret har valgt Christian L. Holst til å ta over styrelederjobben.

Det kommer frem i en børsmelding fra Intex torsdag ettermiddag.

Det var i juni i fjor at Økokrim foretok en razzia i gruveselskapets lokaler i Vika i Oslo. Selskapet opplyste selv at Økokrim etterforsket Jan Vestrum for deling av innsideinformasjon.

I tillegg til Vestrum ble to andre personer også siktet, men disse siktelsene er frafalt.

LES OGSÅ: Vestrum: - Siktelsen er oppkonstruert og basert på faktafeil

I januar ila Oslo Børs Intex et overtredelsesgebyr på 420.000 kroner for å ha brutt reglene for håndtering av innsideinformasjon. Børsklagenemden opphevet i april denne boten og frifant selskapet.

- Ingenting med siktelsen å gjøre

- Det har vært en prosess forut for dette, men alle formelle beslutninger er fattet i dag, sier nyvalgt styreleder Christian L. Holst i Intex Resources, til E24.

Han viser blant annet til at Vestrum har egen virksomhet som han driver fra London.

- Har avgangen sammenheng med sakskomplekset han ble siktet for?

- Nei, det har ingenting med det å gjøre, sier Holst.

Han sier det ikke noen som har presset Vestrum ut. Det skal heller ikke ha kommet noen ønsker fra aksjonærhold om at Vestrum måtte gå.

Vestrum selv forteller samme historie.

- Engasjementet i Intex har tatt mye mer av min tid enn først antatt, noe som har gått utover andre engasjement og interesser jeg har. Det har også tatt lenger tid å realisere Mindoro enn antatt. Med engasjementet av Societe Generale er min rolle i stor grad blitt overflødig, skriver Jan A. Vestrum i en e-post til E24.

Siktelsen utvidet

I januar i år bekreftet Økokrim at siktelsen hadde blitt utvidet. Økokrim ønsket da ikke å gå i detalj om eventuelle nye forhold. Ifølge Intex Resources inkluderte den fornyede siktelsen følgende:

  • Å ha oppfordret andre til å handle på innsideinformasjon.
  • Distribusjon av innsideinformasjon til angivelig uautoriserte personer (selskapets økonomiske rådgivere)
  • Markedsmanipulasjon.
  • Å ha gitt handelsrådgivning fra innsideposisjon.
  • Manglende rapportering av en salgsopsjon i forbindelse med aksjekjøp rapportert 20. januar i fjor.

Vestrum er ikke siktet for å selv ha gjennomført innsidehandel.

Hos Økokrim opplyser statsadvokat Henrik Horn at etterforskningen pågår fremdeles, og at det ikke har vært noen endringer i siktelsen av Vestrum siden utvidelsen i januar.

- Siktelsen mot de to andre siktede er henlagt med «intet straffbart funnet», og selskapet har fått medhold i Børsklagenemda at meldepliktig informasjon/innsideinformasjon er blitt behandlet korrekt. Jeg må tro at det også kommer en henleggelse i min sak, sier Vestrum.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå