Investeringssjef: - USA på vei mot resesjon

Toppsjefen i verdens største obligasjonsfond PIMCO twitrer at USA nærmer seg resesjon.

R-ORDET: Brukes av flere om dagen. I går av Bill Gross, investeringssjef i PIMCO. I dag av USAs sentralbanksjef Ben Bernanke.
R-ORDET: Brukes av flere om dagen. I går av Bill Gross, investeringssjef i PIMCO. I dag av USAs sentralbanksjef Ben Bernanke.

Sjefen for verdens største investor i obligasjoner, Pacific Investment Management Company (ofte kalt PIMCO), twitret r-ordet mandag.

«Gross: Den amerikanske økonomien nærmer seg resesjon målt i form av sysselsetting, detaljhandel, investeringer og selskapsoverskudd», lyder det fra PIMCOs twitterkonto.

William H. «Bill» Gross er selskapet grunnlegger og leder av investeringsavdelingen i PIMCO.

Knapt et døgn senere ble ordet brukt av en annen sentral person i amerikansk økonomi, USAs sentralbanksjef Ben Bernanke.

Han benyttet anledningen til å advare mot resesjon fra starten av 2013 i USA da han tirsdag møtte i kongressen for å redegjøre for sentralbankens pengepolitiske rapport.

Dersom de varslede økningene i skattene og kuttene i det offentliges utgifter som skal inntreffe i starten av 2013, kommer økonomien til å gli tilbake i en «lett resesjon», sa Bernanke.

Les om Bernankes tale til Kongressen her

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå