Kathrine Fredriksen ut av Seadrill-styret

John Fredriksens datter Kathrine Fredriksen er ferdig i styret til riggkjempen.


<p><b>NÆRE BÅND:</b> John Fredriksen holdt sin årlige julelunsj på Theatercaféen. Her sammen med kjæreste Cathrine Erichsen, og døtrene Kathrine Astrup Fredriksen (tv). Arkivbilde</p>

NÆRE BÅND: John Fredriksen holdt sin årlige julelunsj på Theatercaféen. Her sammen med kjæreste Cathrine Erichsen, og døtrene Kathrine Astrup Fredriksen (tv). Arkivbilde

I helgen ble det avholdt generalforsamling i riggkjempen Seadrill. I den forbindelse gikk John Fredriksens datter Kathrine ut av styret.

Hun var ikke nominert til gjenvalg.

Familievirksomhet

Døtrene til Fredriksen har i årevis vært engasjert i flere av farens virksomheter, og styrer nå over en investeringsportefølje på flere milliarder kroner.

De to har sammen eller hver på sin kant sittet i styrene i farens olje- og shippingrelaterte selskaper som Seadrill, Golar LNG, Golden Ocean og Frontline, men har de siste par årene gått ut av disse selskapene.

De fokuserer nå Fredriksen-familiens andre investeringer innen blant annet fisk og eiendom.

I eiendomsselskap

Både Cecilie og Kathrine sitter i styret i eiendomselskapet Norwegian Property. Etter å ha vært største aksjonær i selskapet i noen år har Fredriksen-familien nå lagt inn bud for å kjøpe alle aksjene i Norwegian Property.

Søsteren Cecilie sitter blant annet også i styret i oppdrettsselskapet Marine Harvest.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå