Slik var mottagelsen for Fredriksens nye riggselskap

John Fredriksens nyvinning Northern Drilling Limited har allerede vært god butikk for den profilerte forretningsmannen.


<p><b>TAR GREP:</b> John Fredriksen har satt opp et nytt riggselskap, og høster lovord.</p>

TAR GREP: John Fredriksen har satt opp et nytt riggselskap, og høster lovord.

Det nyoppstartede riggselskapet Northern Drilling har mandag debutert i gråmarkedet (OTC), og mottagelsen ser ut til å ha vært av det hjertelige slaget.

Aksjen ble sist omsatt for 60 kroner, hvilket gir en markedsverdi på drøyt 2,76 milliarder kroner for nyvinningen.

Det var Tradewinds som i forrige uke meldte at Seatankers satte opp et nytt selskap, Northern Drilling, for å eie blant annet riggen «West Mira».

Seatankers kjøpte denne i forbindelse med en arbitrasjeløsning mellom Seadrill og Hyundai-verftet, hvilket ble annonsert mandag for en uke siden.

Til sammenligning med dagens kurs ble det ferske selskapet oppkapitalisert gjennom utstedelse av aksjer til fem dollar per stykk, tilsvarende rundt 42,50 kroner.

Dette tilsvarte en markedsverdi på snaut 1,96 milliarder kroner, og betyr at selskapet nå prises rundt 830 millioner høyere enn i emisjonen.

Verdiene kan imidlertid komme til å stige enda mer, skal man tro Pareto. Ifølge Bloomberg har meglerhuset (som var tilrettelegger) et kursmål på Northern Drilling på hele 76 kroner.

«Selskapet vil følge en opportunistisk vekststrategi, hvilket – basert på sponsorens unike avtaleflyt og beviste historikk når det kommer til tidspunkt for riggkjøp – lover godt for medinvestorene», siterer nettstedet analytiker Bård Rosef.

Oppgang for Trøim

Ifølge OTC-listen hos Verdipapirforetakenes Forbund er Northern Drilling-aksjen tredje mest omsatt mandag.

Ett av selskapene der aktiviteten har vært enda høyere, er Borr Drilling Limited, riggselskapet til den tidligere Fredriksen-våpendrageren Tor Olav Trøim.

Borr annonserte tidligere i dag kjøpet av 15 rigger fra Transocean.

Borr-aksjen steg to kroner til 34 kroner per aksje.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå