Børsfest i Asia etter nytt handelshåp

Nytt håp om en forsoning i handelskrigen mellom USA og Kina sender Asia-børsene kraftig opp onsdag.

De største asiatiske børsene stiger markant tidlig onsdag morgen, etter en tydelig oppgang på Wall Street kvelden før. Hongkong-børsen stiger over to prosent, og leder an oppgangen.

Nytt håp om en mulig forsoning i handelskrigen mellom USA og Kina bidrar til å løfte markedet, etter at president Donald Trump tvitret at han har hatt en «veldig god telefonsamtale» med den kinesiske statsministeren Xi Jinping tirsdag ettermiddag.

Presidenten skrev videre at de to vil ha et «utvidet møte» under G-20-samlingen i Japan senere denne måneden.

Toyko-børsen er opp 1,66 prosent, til tross for ferske tall som viser at Japans eksport falt for sjette måned på rad i mai, skriver CNBC.

– Beskjeden er veldig, veldig klar for Bank of Japan og for beslutningstagere: den industrielle delen av den japanske økonomien er i resesjon, sier rådgiver ved WisdomTree Investments, Jesper Koll, til nyhetskanalen.

Slik er bildet på Asia-børsene tirsdag morgen:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 1,66 prosent
  • Hang Seng i Hongkong 2,26 prosent
  • Shanghai Composite opp 1,28 prosent
  • Kospi i Seoul opp 1,02 prosent
  • STI i Singapore opp 1,38 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,99 prosent

Wall Street steg markant

De amerikanske børsene steg fra start tirsdag. Etter knappe ti minutters handel fikk de toneangivende indeksene et markant dytt opp i det Donald Trump varsler at han vil ha et lengre møte med Kinas president Xi Jinping under neste ukes G20-møte.

Markedene så dermed ut til å få et fornyet håp om en løsning på den langvarige handelskrigen mellom verdens to største økonomier.

Oppgangen skjedde også etter at de europeiske børsene steg gjennom tirsdagen etter at ESB-sjef Mario Draghi åpnet for nye rentekutt fremover.

Federal Reserve sparket i gang sitt todagers rentemøte som kulminerer i en rentebeslutning onsdag kveld. Det er ikke ventet renteøkning på møte, men det forventes at banken vil legge opp til et rentekutt på julimøte.

Slik endte det for de toneangivende indeksene:

  • Dow Jones opp 1,37 prosent
  • S&P 500 opp opp 0,98 prosent
  • Nasdaq Composite opp 1,39 prosent

Oljeprisen holder seg over 62 dollar

Prisen på nordsjøolje er ned 16 cent, eller 0,26 prosent, siden nivået midnatt, og koster i skrivende stund 62,10 dollar fatet.

Amerikansk lettolje (WTI) er samtidig ned 0,13 prosent til 53,98 dollar fatet.

– Global etterspørsel for for råolje fikk en boost av forventningene om at handelssamtalene viser noen positive tegn etter president Trumps twitter-meldinger, sier markedsanalytiker Edward Moya ved Oanda til Reuters.

Markedet venter også på et møte mellom medlemmene i Opec med allierte, som skal bestemme hvorvidt de skal utvide avtalen om produksjonskutt.

Statene i oljekartellet diskuterer å holde møter mellom 10. og 12. juli i Wien. Det var Iran som foreslo datoene, sier kilder til Reuters.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå