Handelskrigen rammer kinesiske aksjer: Japan er nå verdens nest største aksjemarked

Japan har dratt Kina ned fra plassen som verdens nest største aksjemarked etter USA, ifølge Financial Times. Blant årsakene er Donald Trumps handelskrig.


<p><b>JAPAN FORBI:</b> Aksjefallet i Kina i kjølvannet av handelskrigen har gjort at kinesiske aksjer nå er mindre verdt enn aksjemarkedet i Japan. Her ser en investor på mobilen sin ved et verdipapirfirma i Beijing.</p>

JAPAN FORBI: Aksjefallet i Kina i kjølvannet av handelskrigen har gjort at kinesiske aksjer nå er mindre verdt enn aksjemarkedet i Japan. Her ser en investor på mobilen sin ved et verdipapirfirma i Beijing.

Den britiske finansavisen viser til data fra Bloomberg.

Det japanske aksjemarkedet hadde ved stenging torsdag en verdi på 6.160 milliarder dollar, sammenlignet med 6.090 milliarder for det kinesiske aksjemarkedet, ifølge Financial Times.

– Å miste rangeringen til Japan er skaden forårsaket av handelskrigen, sier Banny Lam, sjef for analyse i CEB International Investment Corp. i Hong Kong til Bloomberg.

Kina tok andreplassen fra Japan i november 2014. I juni 2015 hadde det kinesiske aksjemarkedet sin høyeste verdi noensinne, på 10.000 milliarder dollar.

Siden januar har det kinesiske aksjemarkedet mistet 2.290 milliarder dollar i aksjeverdi.

USA har fortsatt verdens desidert største aksjemarked med en samlet verdi på 31.000 milliarder dollar.

Nok en tung dag

Fredag ble nok en tung dag for kinesiske aksjer, etter meldingene om at Trump-administrasjonen vil øke tollsatsene på kinesisk import fra 10 til 25 prosent. Dette gjelder varer verdt 200 milliarder dollar.

Indeksen CSI 300, som viser store aksjer fra Shanghai og Shenzhen, falt 1,65 prosent fredag.

Den kinesiske CSI 300-indeksen har falt 17,75 prosent så langt i år. I samme periode er Shanghai-børsen ned 17,14 prosent og Shenzhen-børsen ned 21,76 prosent, viser tall fra Infront.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå