Milliardras for Kjell Inge Røkkes Aker: Verdien falt med over 11 milliarder

Kjell Inge Røkkes Aker kan vise til en verdinedgang fra første til andre kvartal i år. 

Verdien på Aker-selskapene gikk fra 56,2 milliarder i første kvartal, til 44,8 milliarder kroner i årets andre kvartal, viser konsernets kvartalsrapport.

Nedgangen på 11,4 milliarder tilsvarer en verdikrymping på rett over 20 prosent.

Samlet for halvåret økte porteføljeverdien med 4,7 milliarder kroner.

– Jeg er fornøyd med hva vi har klart i første halvår. Vår halvårsvekst kommer til tross for tilbakegang i andre kvartal, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen.

Aker er et porteføljeselskap, med store direkte og indirekte eierposter i selskaper som Aker Solutions, Kværner og Aker BP.

Fordi Aker fungerer som porteføljeselskap er det nettoverdien i selskapet som brukes som mål på resultatutviklingen.

Tror på mer oljeleting

Totalt fikk selskapene i Aker-selskapene et resultat før skatt i andre kvartal på 566 millioner kroner, en nedgang på 1,17 milliarder fra første kvartal.

Etter mange år med med press og store kutt i oljebransjen når det kommer til leting og produksjon (E&P), skriver Aker i rapporten at man tror investeringene i E&P vil øke på kort til mellomlang sikt.

Samtidig tror Aker at selskaper vil være mer moderate i investeringen enn tidligere grunnet den volatile oljeprisen.

Aksjefall

Aker-aksjen har vært under press det siste kvartalet, og er ned 23,63 prosent de siste tre månedene.

Totalt for året er aksjen likevel opp 11,26 prosent takket være det sterke første kvartalet.

Selskapets mest verdifulle selskap, Aker BP, så også fall i inntektene fra 925 til 785 millioner dollar i andre kvartal sammenlignet med i fjor. Resultatet etter skatt falt fra 128 til 62 millioner dollar.

Oljeprisen får skylden for fallet, ettersom prisen Aker BP fikk for oljen sin falt fra 73,9 til 69,3 dollar per fat mot samme periode i fjor, mens gassprisen falt fra 0,28 til 0,16 dollar per kubikkmeter.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå