Kjendisinvestorer inn i Morgan Kane-selskap

WR Entertainment får med Bjørn Kjos og Arne Blystad på laget.


<p><b>TAR GREP:</b> Konsernsjef Tasmin Lucia-Khan har sikret investeringer i WR Entertainment.</p>

TAR GREP: Konsernsjef Tasmin Lucia-Khan har sikret investeringer i WR Entertainment.

WR Entertainment, som sitter på mesteparten av de kommersielle rettighetene til Morgan Kane, skal gjennomføre en rettet emisjon mot en gruppe profilerte investorer.

Dette opplyser selskapet i en melding fredag morgen.

Gruppen består av blant andre administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian, hans finansdirektør Frode Foss og de rutinerte investorene Thomas Raaschou og Arne Blystad.

– Jeg er meget fornøyd med å få noen av Norges fremste forretningsmenn som våre strategiske investorer, sier konsernsjef Tasmin Lucia-Khan til E24.

 <p><b>INVESTORER:</b> Finansdirektør Frode Foss og administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.</p>

INVESTORER: Finansdirektør Frode Foss og administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Det ble ikke gjort noen emisjon i forbindelse med at Morgan Kane inntok Oslo Børs i midten av januar. Lucia-Khan har imidlertid vært i Norge for å finne interessenter av en viss størrelse som passer selskapets profil, og kom via-via i kontakt med de overnevnte.

Skryter av Kjos

Hun skryter av Bjørn Kjos suksesshistorie med Norwegian, hans intensitet, lidenskap og gjennomføringsevne.

– I mine øyne er han en ekte visjonær. Han har ideer som andre kanskje ikke forstår omfanget av umiddelbart, men jeg vet at folk vil forstå etter hvert, sier Lucia-Khan.

Selskapet skal utstede 13.760.000 nye aksjer mot investorgruppen, som også får opsjon på ytterligere 1.500.000 aksjer i form av warrants. I tillegg skal det utstedes 1.290.000 nye aksjer i en emisjon garantert av én av investorene.

Totalt sikter selskapet mot å hente 30,1 millioner kroner.

Kursfall

Tegningskursen er satt til to kroner, hvilket er drøyt to kroner lavere enn sluttkurs på Merkur Markets i går og 86,6 prosent lavere enn kursen da selskapet ble tatt opp på markedsplassen i januar.

På spørsmål om dette, sier Lucia Khan at deres vurdering er at betydningen av å få inn strategiske investorer overskygger et mulig fall i aksjekursen.

– Vi mener at likebehandling er viktig og har forsøkt å sikre minimal utvanning. Jeg mener det er viktig med en likvid aksje. Noen ganger må man fatte vanskelige avgjørelser, men dette har ikke vært vanskelig, for jeg mener at det å sikre investeringer til arbeidskapital er svært viktig på dette tidspunktet. Jeg er overbevist om at andre aksjonærer vil si seg enige, sier hun.

Saken fortsetter under bildet ...

 <p><b>I PRE-PRODUKSJON:</b> WR Entertainment vil filmatisere bøkene om westernhelten Morgan Kane.</p>

I PRE-PRODUKSJON: WR Entertainment vil filmatisere bøkene om westernhelten Morgan Kane.

Trener på å falle av hesten

Selskapets forretningsplan går kort fortalt ut på kjøp av kjente, litterære rettigheter som er underutnyttet. Selskapet ønsker så å utvikle filmmanus av disse, parallelt med utnyttelse av øvrige kommersielle muligheter knyttet til merkevaren.

Neste ut for selskapet er en filmatisering av de velkjente Morgan Kane-bøkene, med Ryan Gunnar Wiik i hovedrollen som westernhelten.

– Hvordan går det med filmen?

– Det går fantastisk. Vi er nå i pre-produksjon, hvilket innebærer at vi ser på innspillingssteder, designer kostymer og Ryan driver med stunt-trening. Han må lære seg å falle av en hest uten å brekke bena, sier Lucia-Khan.

Det varsles en ekstraordinær generalforsamling den 1. april for godkjenning av kapitalutvidelsen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå