Kjøper Skandia for 19,1 milliarder

Sveriges eldste forsikringsselskap tilbake til røttene.

<p>TOPPSJEF: Bengt-Åke Fagerman blir ny konsernsjef i Skandia.</p><p> </p>

TOPPSJEF: Bengt-Åke Fagerman blir ny konsernsjef i Skandia.

 

Skandia gjenoppstår når datterselskapet Skandia Liv kjøper Skandia AB fra den sørafrikanske banken Old Mutual.

Kjøpesummen er 22,5 milliarder svenske kroner, omlag 19,1 milliarder kroner.

Dermed er selskapet tilbake på svensk jord etter at Old Mutual kjøpte Skandia i 2006. Kjøpesummen den gang var 45 milliarder svenske kroner.

- I dag skrives et stykke svensk industrihistorie. Med Skandia Liv overtakelse av Skandia AB, skaper vi et rendyrket kundeeid selskap, med aner tilbake til 1800-tallet, sier Gunnar Palme, styreleder i Skandia Liv.

Etter overtagelsen vil Skandia Liv initiere en prosess for å gjøre konsernet til et gjensidig, det vil si et kundeeid selskap. Det nye konsernet vil bli en stor aktør innen sparing og forsikring i det nordiske markedet med cirka 440 milliarder kroner under forvaltning.

- Skandia er i dag et veldrevet selskap med en høytavkastende nordisk virksomhet. På kort sikt betyr dette oppkjøpet  ingen endring for våre over to millioner kunder i Norden, siden de allerede i stor grad møter Skandia som et varemerke, sier Bengt-Åke Fagerman, administrerende direktør i Skandia Liv og påtroppende konsernsjef i det nye Skandia-konsernet i en melding.

For Skandiabanken Norge vil ikke kjøpet føre til endringer.

- Skandiabanken AB kommer til å fortsette sin virksomhet som et heleid datterselskap av det nye Skandia konsernet. Oppkjøpet kommer slik ikke til å innebære noen større endringer for kunder eller ansatte i Skandiabanken Norge, opplyses det.

 

På forsiden nå