Kjos sendte første fly til New York

Selv om Dreamliner-flyene er forsinket, kunne en smilende Bjørn Kjos klippe snora og sende det første Norwegian-flyet av gårde i retning New York torsdag.

<p>Bjørn Kjos i Norwegian åpnet flyselskapets første direkterute til New York på Gardermoen torsdag.</p>

Bjørn Kjos i Norwegian åpnet flyselskapets første direkterute til New York på Gardermoen torsdag.

Flyselskapets aller første langdistanseflyging tok av fra Gardermoen torsdag ettermiddag. Denne uka starter selskapet også flyginger fra Stockholm til New York, samt mellom Oslo og Bangkok.

I oppstarten flys langrutene med innleid Airbus A340-300. Norwegian forventer at den første 787 Dreamliner blir levert i slutten av juni, og at det første flyet kan settes i trafikk på langrutene i august.

Norwegian har åtte Dreamlinere i bestilling. Tre leveres i år, fire neste år og ett i 2015.

I januar ble alle 787 Dreamliner-fly satt på bakken etter at det brøt ut brann i et fly i USA. Dermed måtte det installeres nye batterier i alle fly, noe som forsinket leveranser til Norwegian.

Norwegian sank med 0,68 prosent på Oslo Børs torsdag og ble sist notert til 291 kroner. Det ble omsatt aksjer for nær 58 millioner kroner.

Aksjene i selskapet har så langt i år gitt en avkastning på noe over 102 prosent.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå