Kjos: Snakker «konstant» med styret om en plan for etterfølger

Konsernsjefen i Norwegian signaliserer at det ikke er lenge til han overlater spakene i flyselskapet til en etterfølger.


<p>Konsernsjef Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian.</p>

Konsernsjef Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian.

Bjørn Kjos sier at han ønsker en mer tilbaketrukket rolle i selskapet og at han «konstant» snakker med styret om en plan for etterfølger.

Det sier han i et intervju med Bloomberg News fredag. Kjos har også tidligere gitt lignende signaler.

E24 (+): Hvem blir arvingen etter Bjørn Kjos?

Lett etter arvtager

Det har lenge vært kjent at styret i Norwegian har lett etter en etterfølger til Bjørn Kjos. Men hendelsene i Norwegian det siste året – et bud som ble godtatt i høst, en emisjon i vinter og et bytte av styreleder, bidro til å forsinke jakten på arvtageren. E24 har grunn til å tro at denne prosessen nå intensiveres.

– Jeg ser ikke bort fra at han tar en plass i styret, men det kan også hende at han ønsker å jobbe med det vi kaller spesielle prosjekter, i en rolle hvor han driver med det han brenner for, uten å sitte med ansvaret for den daglig driften av selskapet, som er meget omfattende, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til E24.

Samme dag har Norwegian-sjefen skrevet at «lavkostnadsselskaper vil jobbe nærmere med hverandre i fremtiden,» i en Twitter-melding i forbindelse med Paris Air Forum.

«Vi er her for å bli og for å utvide driften vår til fordel for de reisende og den større turistindustrien,» skrev Kjos videre.

E24 (+): Shortboom i Norwegian – slik kan veddemålene ende i en skvis

Flåtesamarbeid

I intervjuet er Kjos også innom planene om et joint venture-selskap, og sier en joint venture-avtale for flåten fortsatt er «mer enn trolig».

Norwegian har en god stund arbeidet for å sette opp et slikt samarbeidsselskap.

Dette selskapet vil kunne eie deler av Norwegian-flåten, både fly Norwegian selv skal fly eller fly de leier ut, og skal kunne bidra til å finansiere de store flybestillingene Norwegian har hos Airbus og Boeing.

– Jeg tror det kommer en løsning ganske snart. Det er veldig viktig for Norwegian at de får til dette, sier Elnæs.

Norwegian-aksjen stiger 2,08 prosent etter uttalelsene fra Kjos.

Norwegian har nylig gjort flere endringer i toppen. Ved generalforsamlingen i mai ble Niels Smedegaard valgt til ny styreleder, mens finansdirektør Geir Karlsen ble utnevnt til visekonsernsjef i april.

Det har foreløpig ikke lykkes E24 å få kontakt med styreleder Niels Smedegaard i Norwegian.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå