Biotek-aksje stuper etter studiestans: – Fremtiden ser mindre lovende ut

Legemiddelselskapet Targovax må sette en planlagt studie på vent etter internasjonal cellegiftnyhet. Aksjen faller kraftig på økt usikkerhet.


<p><b>NEDTUR:</b> Targovax er dagens taper på en ellers flat Oslo Børs tirsdag.</p>

NEDTUR: Targovax er dagens taper på en ellers flat Oslo Børs tirsdag.

Det var duket for en aldri så liten overraskelse på årsmøtet til Den amerikanske foreningen for klinisk onkologi, som ble avholdt i starten av juni.

Her ble det lagt frem to studier som viser svært lovende resultater for kjemoterapibehandlingen Folfirinox – såpass sterke resultater at Folfirinox ser ut til å danke ut konkurrentene og innta rollen som standard behandling.

Dette påvirker det norske selskapet Targovax, som har utviklet en vaksine for pasienter med operert kreft i bukspyttkjertelen (TG01).

Det neste skrittet for Targovax skulle være en større studie av denne vaksinen, kombinert med standard kjemoterapi. Når sistnevnte nå ser ut til å endres, gir det krøll i planene til Targovax.

– Det betyr at den studien vi var i ferd med å starte enten ville vært i kombinasjon med feil kjemoterapi, eller at den måtte blitt endret. Men dersom vi skulle endret kjemococtailen ville det kanskje tatt seks-syv år før vi fikk data, og det ville vært lite attraktivt, sier konsernsjef Øystein Soug til E24.

– Mindre lovende

Studien er dermed satt på vent, fremtiden er usikker, og dette påvirker verdsettelsen av selskapet. Targovax-aksjen har falt rundt 18,5 prosent til 13,56 kroner så langt i dagens handel på Oslo Børs.

– For TG-programmet, eller i hvert fall for TG01, ser fremtiden mindre lovende ut. De skal jo starte forfra med TG01, hvor de ikke vil forfølge bukspyttkjertelkreft, sier analytiker Andrew Carlsen i ABG Sundal Collier.

Targovax arbeider med to separate programmer, TG og den virusbaserte vaksinen Oncos. Når det gjelder førstnevnte har selskapet en pågående studie av vaksinen for pasienter med tarmkreft (TG02), der det er ventet resultater i 2019.

– TG02 vil jeg ikke helt avskrive. Såfremt det kommer noen lovende signaler fra studien av tykktarmskreft, så vil de nok forfølge dette. Men TG01 ser mindre lovende ut p.t., sier Carlsen.

Vil ta tid

I børsmeldingen Targovax sendte ut i går kveld, fremgikk det at selskapet vil satse mer på Oncos-programmet.

– Det skjer mye innenfor onkologiske virus. Etterspørsel er stor, som følge av at det er mye god data som har kommet ut den siste tiden. Det er en viktig drivkraft bak den strategiendringen vi nå har gjort. Vi fokuserer på en klasse med medikamenter som mange tror kommer til å bli viktig i fremtiden, nemlig virus, sier Soug.

Han forteller at det ikke er avgjort hva som blir det neste skrittet i TG-programmet, men understreker at selskapet har gode resultater.

– Vi må nå vurdere hvordan vi best skal ta dette videre, og det vil ta tid før vi kommer opp med en ny plan for TG-vaksinen. Men vi setter ingenting på vent, unntatt denne ene studien. Vi skal revurdere utover høsten, så finner vi ut hva som er det mest fornuftige skrittet å ta, sier han.

Varsler nedrevidering

Sett fra et verdsettelsesperspektiv, har Andrew Carlsen i ABG ligget inne med verdier i både TG- og Oncos-plattformen.

– Oncos har stor verdi såfremt det viser effekt på hudkreft, som er en meget stor indikasjon. Det er stor konkurranse innenfor dette feltet, men om studiene viser forbedret virkning har det stort potensial, sier han.

– Jeg hadde tilskrevet TG01 relativt stor verdi, fordi det var det mest fremskredne prosjektet. Nå stopper det, og det har selvfølgelig en påvirkning på oppfattelsen av verdien av TG-plattformen. TG02 har vi fortsatt ikke sett hva kan gjøre, sier analytikeren.

Carlsen sier at det «selvfølgelig» har betydning for verdsettelsen at Targovax nå stopper TG01, men har ikke rukket å oppdatere sine estimater da E24 snakker med ham.

– Det er for tidlig å uttale seg om, også på grunn av usikkerheten om TG01 er terminert eller ei. Det er det store spørsmålet, sier dansken.

ABG Sundal Collier hadde før gårsdagens nyhet en verdsettelse på 24 kroner per aksje på Targovax, hvorav rundt 10 kroner på TG01.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå