Ferdig som Akastor-sjef – får toppjobb i Aker

Kristian Røkke (34) blir investeringsdirektør i pappas industrikonsern.


<p><b>FÅR AKER-TOPPSTILLING.</b> Kristian Røkke blir ny investeringsdirektør i Aker.</p>

FÅR AKER-TOPPSTILLING. Kristian Røkke blir ny investeringsdirektør i Aker.

Utnevnelsen medfører at den yngre Røkke slutter som konserndirektør i Akastor etter halvannet år i jobben.

Investeringsdirektør er en nøkkelstilling i Aker, industrikonsernet som pappa Kjell Inge Røkke har bygget opp siden 90-tallet.

Sistnevnte er i dag styreleder og største eier i Aker, og far og sønn kommer dermed til å jobbe tettere sammen fremover.

– Kristian Røkke blir en sentral spiller i et meget kompetent investeringsteam, sier Aker-kommunikasjonssjef Atle Kigen til E24.

– Stolt

– Det har vært en fornøyelse å lede Akastor, og jeg er stolt av hva teamet har fått til, sier Røkke jr. i en kommentar.

Karl Erik Kjelstad er utnevnt som ny Akastor-konsernsjef.  Han har vært investeringsdirektør i samme selskap siden oppstarten i 2014. Røkke er full av lovord og kaller Kjelstad «den rette personen til å utvikle Akastor videre».

Imens fremholder Aker at deres nye investeringsdirektør har årelang erfaring med både offshore og verftsindustrien fra selskaper i Aker-gruppen.

I forbindelse med overgangen vil Kristian Røkke forlate sitt styreverv i Aker, opplyser selskapet. Han er i stedet forslått som Akastors nye styreleder. 

Fikk skryt

Kristian Røkke har ledet Akastor siden sommeren 2016. Før det var 34-åringen konsernsjef ved skipsverftet Aker Philadelphia Shipyards i USA.

Han ble bejublet for snuoperasjonen han der gjennomførte gjennom en femårsperiode, hvor verftet trosset oljespøkelset og gikk fra tomme ordrebøker til en suksess.

I løpet av tiden Røkke jr. var sjef, økte markedsverdien fra 40 millioner kroner til 2,6 milliarder.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå