Conan Exiles gir nytt kvartal i pluss for Funcom

Conan-spillet driver fortsatt inntektene til spillselskapet. Men andre kvartal ble «mer stille» etter suksesslanseringen i starten av året.


<p><b>I PLUSS:</b> Funcom fikk et nytt kvartal med overskudd.</p>

I PLUSS: Funcom fikk et nytt kvartal med overskudd.

Funcom kan vise til høyere inntekter i andre kvartal enn på samme tid i fjor, fortsatt drevet av spillet Conan Exiles.

Spillselskapet hadde inntekter på 3,1 millioner dollar, opp fra 1,7 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor, ifølge kvartalsrapporten.

I samme periode steg driftsresultatet til 0,15 million dollar fra minus 0,4 millioner, mens resultatet før skatt økte til 0,2 million fra minus 1 million.

Beste halvår noen gang

Selskapet slapp spillet «Conan Exiles» i en tidlig versjon 31. januar på plattformen Steam.

I perioden etter har det til tider vært voldsom interesse for aksjen.

I februar meldte Funcom om et «ekstremt bra» salg, mens det kunne vise til en femdoblet omsetning i regnskapsrapporten for første kvartal.

Første halvår av 2017 er den mest lønnsomme perioden noen gang for selskapet, skriver Funcom i rapporten.

– Mer stille kvartal

Men sammenlignet med første kvartal, den første perioden som inkluderte inntekter fra Conan-spillet, der omsetningen var på 10,9 millioner dollar, går inntektene ned med over 70 prosent i dette kvartalet.

Selskapet skriver at «spillet hadde et mer stille kvartal i andre kvartal 2017» etter suksesslanseringen. 

I den siste perioden har selskapet arbeidet med å fikse feil og har gjort investeringer for å forbedre spillet, samt forberedelser til lanseringen av en versjon på Xbox i midten av august.

Det arbeides også mot den fulle lanseringen, som inkluderer PC, Xbox One og Playstation 4. Dette skal etter planen skje i første kvartal 2018.

Ettersom inntektene fra de eldre spillene faller med tiden er det nødvendig for Funcom å skape nye inntekter fra nye spill.

Funcom har blant annet relansert en versjon av spillet Secret World.

I tillegg arbeider selskapet med to nye prosjekter. Disse skal tidligst gå inn i fasen før produksjon i løpet av andre halvår 2017.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå