Facebook tredoblet resultatet

Facebooks resultater tok et kraftig hopp fra i fjor. Selskapet klarte samtidig å fete opp marginen sin betraktelig.

<p><b>SOSIAL OPPTUR:</b> Facebook overrasket markedet med sine kvartalstall onsdag der tallrekkene hadde vært gjennom en real multiplisering. Her er Facebook-gründer Mark Zuckerberg på Mobile World Congress i Barcelona i februar.</p>

SOSIAL OPPTUR: Facebook overrasket markedet med sine kvartalstall onsdag der tallrekkene hadde vært gjennom en real multiplisering. Her er Facebook-gründer Mark Zuckerberg på Mobile World Congress i Barcelona i februar.

Facebook hadde i første kvartal et overskudd på 642 millioner dollar (rundt 3,85 milliarder kroner) tilsvarende 25 amerikanske cent per aksje.

Det er mer enn de 600 millionene eller 24 centene per aksje som var ventet i forkant.

Overskuddet er nesten en tredobling fra første kvartal i fjor, da de satt igjen med 219 millioner dollar.

Omsetningen endte på 2,5 milliarder dollar (15 milliarder kroner) opp fra 1,46 milliarder dollar (8,76 milliarder kroner) i samme periode i fjor.

Omsetningen på 2,5 milliarder dollar var også over forventningene, som lå på 2,36 milliarder.

Overskuddet økte raskere enn omsetningen, noe som gjenspeiles i Facebooks driftsmargin. Den bykset frem fra 26 til 43 prosent i perioden.

- Facebooks virksomhet er sterk og voksende, og dette kvartalet var en flott start på 2014, sier konsernsjef og gründer Mark Zuckerberg en pressemelding.

- Vi har foretatt noen langsiktige plasseringer for fremtiden, mens vi har holdt fokuset på å gjennomføre og forbedre kjerneproduktene og virksomheten, sier han videre.

Antallet daglige brukere har ifølge Facebook nådd et gjennomsnitt på 802 millioner i første kvartal, en økning på 21 prosent fra i fjor.

Antallet daglige mobilbrukere har derimot økt med hele 43 prosent i snitt til 609 millioner.

Wall Street smiler etter tallslippet og sender Facebook-aksjen opp rundt 3,44 prosent i etterhandelen.

Finansdirektøren slutter

I kvartalsrapporten melder Facebook også at finansdirektør David Ebersman har annonsert at han skal slutte.

Han har sittet i jobben i nesten fem år og vil bli erstattet av David Wehner 1. juni.

- David har vært en flott partner i arbeidet med å bygge Facebook, og jeg er takknemlig for alt han har bidratt med for å gjøre verden mer åpen og sammenkoblet, sier Mark Zuckerberg om den avtroppende finansdirektøren.

David Wehner kommer fra jobben som konserndirektør for corporate finance og forretningsplanlegging.

David Wehner kom opprinnelig fra jobben som finansdirektør i spillselskapet Zynga (som står bak Farmville) og gikk over til Facebook i november 2012.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå