Analytiker spår prisfall for laks

Lavere lakseproduksjon førte til høyere priser i fjor. Den situasjonen er i ferd med å snu, ifølge en analytiker som mener lakseprisen skal ned.


<p><b>LAVERE PRISER:</b> Mer laks i markedet vil gi lavere priser.</p>

LAVERE PRISER: Mer laks i markedet vil gi lavere priser.

Hittil i år har gjennomsnittsprisen ved eksport av norsk laks vært 65,50 kroner per kilo, skriver Dagens Næringsliv og viser til tall fra Statistisk sentralbyrå.

– 2016 ble et stramt år fordi volumet ble mye mindre enn man opprinnelig trodde på grunn av sykdom, krav om utslakting, problemer i Chile med mer. Da ble volumet i spotmarkedet redusert, og prisen spratt opp fra 40 til over 60 kroner over natten, sier sjømatanalytiker Marius Gaard i Swedbank.

– Nå er situasjonen i ferd med å bli helt omvendt. Det kommer betydelig større volumer ut i spotmarkedet enn i fjor både fra Norge og fra andre land. Da blir det fort for mye fisk i markedet.

Gaard er klar på at prisen skal ned, men vet ikke hvor mye de kommer til å falle.

– Spørsmålet er om vi skal tilbake til 50 kroner eller enda lavere. Vi tror riktignok på en gjennomsnittspris på 61 kroner i år, men risikoen er helt klart på nedsiden, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå