Max-smell kan ende på nesten tre milliarder kroner

Turoperatøren taper store summer på å holde Boeing Max 8-flyene på bakken.

Turoperatøren TUI melder i forbindelse med slipp av kvartalsrapporten onsdag at selskapet trenger klarhet rundt Boeing 737 Max-situasjonen.

Hvis ikke selskapet i løpet av mai får beskjed om at Max-flyene er tilbake på vingene i midten av juli, vil TUI ta en resultatsmell på ytterligere 100 millioner euro.

Tidligere har TUI advart sine investorer om at de kan få en smell på 200 millioner euro i 2019 på grunn av problemene med Boeing 737 Max-flyene.

TUIs resultatsmell som følge av Max-krisen kan dermed komme opp i totalt 300 millioner euro, tilsvarende 2,9 milliarder kroner.

TUI opererer 15 Max-fly, og har ytterligere åtte i bestilling fra Boeing, ifølge Reuters.

E24 siterte i en tidligere versjon av denne saken Bloomberg på at antallet bestillinger falt med ti prosent etter Ethiopian-ulykken i mars. Dette gjelder trolig mer spesifikt agentsalget i Storbritannia, ifølge TUI, og administrerende direktør Fritz Joussen mener ikke det er noen sammenheng med ulykken og fallet i bestillinger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå