Nå er resultatsesongen i full gang: Dette må du følge med på

Nesten 30 selskaper skal legge frem tall denne uken. Nordnet-sjef Anders Skar trekker frem fire selskaper du bør legge spesielt merke til. 


<p><b>OSLO BØRS</b>: En rekke selskaper skal levere sine halvårsrapporter denne uken, blant annet Norwegian, Aker BP og DNB. </p>

OSLO BØRS: En rekke selskaper skal levere sine halvårsrapporter denne uken, blant annet Norwegian, Aker BP og DNB. 

Denne uken blir hektisk for alle som følger tett med på resultatene fra Oslo Børs og Wall Street. Nærmere 30 selskaper skal levere halvårsrapportene sine, deriblant storbanken DNB og flyselskapet Norwegian. 

Resultatfesten fortsetter neste uke, når blant annet flere av de amerikanske teknologigigantene står på kalenderen.  

Se en oversikt over alle resultatene lengre ned i artikkelen. 

Anders Skar, sjef i Nordnet Norge, har troen på et sterkt andrekvartal for selskapene på Oslo Børs. Han trekker særlig frem en stadig stigende oljepris og en svak krone. 

 <p>Anders Skar, sjef for Nordnet i Norge, ser frem til resultatene på Oslo Børs. Han tror det er knyttet spesielt stor spenning til situasjonen i Norwegian. </p>

Anders Skar, sjef for Nordnet i Norge, ser frem til resultatene på Oslo Børs. Han tror det er knyttet spesielt stor spenning til situasjonen i Norwegian. 

– Store norske selskaper som Equinor, Marine Harvest, Aker BP og DNB har en solid posisjon internasjonalt og drar nytte av at det er en positiv utvikling i verdensøkonomien, sier Skar til E24. 

– Med stigende råvarepriser og en generelt svak norsk krone tror jeg at Oslo Børs og norsk økonomi er i en fin posisjon for vekst. Den svake kronen, en økende oljepris og et godt boligmarked gir gode utsikter for olje, finans og laksesektoren på Oslo Børs. 

Venter positive overraskelser i USA 

Sjefstrateg Leif-Rune Rein sier til E24 at selskapene på den brede S&P500-indeksen alltid overrasker positivt og leverer ofte over det som er ventet i inntjening. 

– Estimatet for hele året for S&P500-selskapet er på 20 prosent inntjening. I forrige kvartal var det ventet 21 prosent inntjening, men den endte på 26 prosent, sier Rein.

Det er også ventet sterkt vekst i omsetningen til de største amerikanske selskapene. 

– Det er ventet over 8 prosent. Det er allikevel ned fra 8,4 prosent i forrige kvartal, men det var den sterkeste veksten på mange år, sier sjefstrategen. 

 <p>Sjefstrateg Leif-Rune Rein tror selskapene på Wall Street kan overraske. De amerikanske storbankene JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo leverer resultat denne uken. </p>

Sjefstrateg Leif-Rune Rein tror selskapene på Wall Street kan overraske. De amerikanske storbankene JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo leverer resultat denne uken. 

Man kan også se en effekt av skattereformene i USA, som ble vedtatt ifjor, i resultatene til bedriftene, men den høye veksten kommer først og fremst av at veksten i USA og verden er så god, mener Rein. 

Les ogsåNå skal utbyttemilliardene betales ut

Handelskrigen gir usikkerhet 

Anders Skar frykter at handelskrigen mellom Kina og USA kan ha konsekvenser for norske selskaper, hvis det innføres straffetoll på varer fra EU. 

– Dette kan potensielt ha store konsekvenser fremover for Norsk Hydro, som er stor eksportør av aluminium til bilindustrien i Europa, sier Skar. 

Han forventer allikevel fortsatt god vekst i de største selskapenes inntjening og resultat. 

Les ogsåNordea-analytiker: – Nå begynner handelskrigen

Norwegian 

– Det er knyttet stor spenning til hvordan situasjonen til Norwegian er, både med tanke på eventuelt oppkjøp fra IAG og andre aktører, men også hvordan selskapet vil prestere finansielt, sier Skar.  

Han trekker fram at andre kvartal ofte er et godt kvartal for Norwegian, fordi man reiser mer i påsken og i mai. Tall fra selskapet viste at de fraktet 14 prosent flere passasjerer i juni i år, sammenlignet med i fjor. Skar tror allikevel det siste kvartalet har vært utfordrende for Norwegian 

– Økende oljepris, dyr finansiering, med en gjeldsgrad på 90 prosent, og en økende enhetskostnad per passasjer er variabler som bekymrer markedet.

Fred. Olsen 

– Det er også stor spenning knyttet til Fred Olsen sin kvartalsrapport som selskapet presenterer på Onsdag, sier Skar. 

Selskapet annonserte forrige uke at de slutter å betale gjeld til kreditorene sine. 

– Her forventer markedet mer informasjon fra selskapet og det er knyttet stor forventning til om eller når det vil komme en egenkapital-emisjon, gitt selskapets pressede finansielle posisjon, sier Skar. 

DNB 

Banken leverer sine kvartalstall på torsdag. Siste kvartal førte til et resultat etter skatt på 5,65 milliarder kroner, noe som ga en bedring på 1,1 milliarder kroner fra samme periode ifjor. Bedre tider i oljebransjen var deler av forklaringen på det sterke kvartalsresultatet, fortalte konsernsjef Rune Bjerke. 

 – Selskapet har levert kvartal etter kvartal og markert forventer fortsatt vekst i inntjeningen og reduserte tapsavsetninger grunnet en stadig høyere oljepris, sier Nordnet-sjefen.

– Utsiktene til norsk økonomi og boligmarkedet er også gode, som indikerer at DNB vil levere nok et godt kvartal. 

Aker BP 

Oljeselskapet har, med god hjelp fra en stadig høyere oljepris, skutt fart på børsen. Det har ført til at aksjen har steget med hele 42 prosent det siste halvåret, og i mai passerte selskapet Hydro som Børsens fjerde største. 

Skar mener Aker BP er blant de selskapene det er knyttet stor spenning til. Sist gang oljeselskapet slapp resultater, viste det et resultat etter skatt på 161 millioner dollar. 

– Med stadige investeringer i takt med en økende oljepris er utsiktene gode for Kjell Inge Røkkes oljeselskap. Markedet forventer fortsatt reduserte kostnader og oppdateringer på deres nye oljefelter, sier Skar. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå