Steinhoffs styreleder tapte 12 milliarder etter aksjeras

Aksjen raste på børs i Frankfurt onsdag. Det fikk styreleder Christo Wiese (76) smertelig kjenne på gjennom sine egne investeringer i shoppingkjempen. 


<p>Christo Wiese er styreleder i shoppinggiganten Steinhoff som raste over 60 prosent på Frankfurt-børsen onsdag. Det kostet mannen som er største eier i selskapet 12 milliarder. </p>

Christo Wiese er styreleder i shoppinggiganten Steinhoff som raste over 60 prosent på Frankfurt-børsen onsdag. Det kostet mannen som er største eier i selskapet 12 milliarder. 

Christo Wiese (76) har brukt fem tiår på å bygge opp en liten sørafrikansk kleskjede til å bli en internasjonal shoppinggigant verdt flere milliarder dollar. Ambisjonen har vært å utfordre Ikea på møbler.

Nå prøver han å hindre livsverket sitt fra å rase som et korthus. Bare på onsdag denne uken tapte han verdier tilsvarende 12 milliarder kroner, skriver Bloomberg.

Wiese eier 19 prosent av aksjene i Steinhoff, og på onsdag ble han innsatt som midlertidig konsernsjef etter at hans venn og nærmest allierte, Markus Jooste gikk av med umiddelbar virkning.

Aksjen falt over 60 prosent på børsen i Frankfurt.

Bakgrunnen er at det er oppdaget uregelmessigheter i regnskapet som trenger videre etterforskning. Mandag uttalte selskapet at det ikke var i stand til å legge frem revidert årsregnskap på onsdag.

Selskapet som av BBC blitt omtalt om «Afrikas Ikea» ble startet i Tyskland i 1964 og har tradisjonelt hatt hovedkvarteret sitt i Sør-Afrika, men har nå hovedkontor i nederlandske Amsterdam.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå