Foreløpige funn «frikjenner» Nel

På Oslo Børs gjør Nel-aksjen et byks.<p><b>ULYKKE:</b> Eksplosjonen skjedde ved en Uno-X-stasjon i Sandvika mandag.</p>

ULYKKE: Eksplosjonen skjedde ved en Uno-X-stasjon i Sandvika mandag.

Hydrogenselskapet Nel melder torsdag ettermiddag at sikkerhetskonsulenten Gexcon har gjort foreløpige funn i undersøkelsen etter mandagens eksplosjon ved hydrogenstasjonen til Uno-X i Sandvika.

Hydrogenstasjonen er levert gjennom et fellesforetak eid av Uno-X, Nel og Praxair.

Funnene viser at hverken utstyret som brukes til å produsere hydrogenet, den såkalte elektrolysøren, eller en dispenser som kundene bruker, hadde noe å gjøre med eksplosjonen.

– Vi vil fortsette å analysere de andre komponentene på stedet for å ytterligere snevre inn kilden, sier Geirmund Vislie i Gexcon i meldingen.

På Oslo Børs stiger Nel-aksjen etter meldingen, og er opp 12 prosent for dagen.

Elektrolysøren ved stasjonen er levert av Nel.

– Vi er fornøyd med de foreløpige funnene, og vår elektrolysørdivisjon vil nå gå tilbake til vanlig drift, sier Nel-sjef Jon André Løkke i meldingen.

I tillegg til utstyret som frikjennes i de foreløpige funnene består stasjonen av to forskjellige lagringsenheter, en transportenhet, forskjellige ventilpaneler og en fylleenhet, opplyser Nel i meldingen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå