Forvalter om Nel-aksjen: – Det tok litt av

Delphi-forvalter Stig Furnes tror ikke på noen stor signaleffekt som følge av at to aksjonærer nettopp solgte 113 millioner aksjer. – Det endrer ingenting for fremtiden til Nel.


<p><b>TROR PÅ HYDROGEN:</b> Espen Furnes trakk overfor Dine Penger frem Nel som ett av fire selskaper han mente det var verdt å satse på i 2019. Selskapet har hatt en turbulent måned på børs, men det har ikke endret Delphi Fondenes syn. </p>

TROR PÅ HYDROGEN: Espen Furnes trakk overfor Dine Penger frem Nel som ett av fire selskaper han mente det var verdt å satse på i 2019. Selskapet har hatt en turbulent måned på børs, men det har ikke endret Delphi Fondenes syn. 

Hydrogenselskapet Nel fortsetter å falle på børs. Siden toppen på 9,3 kroner den 27. mai er aksjekursen redusert med nesten 30 prosent. Dette må ses i forhold til den kraftige oppgangen tidligere i mai, påpeker Espen Furnes, forvalter i Delphi Fondene. 

– Aksjen tok litt av på gode nyheter. Det er veldig sjelden at aksjer fortsetter å stige i den takten særlig lenge. Og nå som to store aksjonærer har valgte å selge seg ned, er det nesten for en naturlov å regne at kursen faller relativt mye, sier han. 

F9 Investments LLC og H2 Holding meldte tirsdag at de til sammen har solgt aksjer tilsvarende rundt 9,29 prosent av alle utestående aksjer i selskapet. Salget ble gjort til kurs 7,47. Dette var i forhold til sluttkurs mandag en rabatt på ti prosent. 

– Det var for så vidt ikke overraskende at de valgte å selge nå siden lockupen nettopp gikk ut. De har vært med lenge, så det var naturlig nok at de valgte å ta gevinst. Ser man på den industrielle utviklingen, endrer ikke dette noen ting for fremtiden deres, sier Furnes.

– Hva med signaleffekten? 

– Den tror jeg ikke er så innmari stor.

Nel i porteføljen

Da Espen Furnes i desember i fjor ble utfordret av Dine Penger til å anbefale aksjer å eie i 2019, var Nel blant selskapene han trakk frem. Da var kursen mellom 4 og 5 kroner. 

Med et fall på over 7,3 prosent torsdag koster en Nel-aksje 6,38 kroner, omtrent det samme som før bykset i mai. Furnes forteller at han fortsatt vil anbefale hydrogenselskapet. 

– Vi har fremdeles aksjen i vår portefølje, fordi vi mener den vil utvikle seg svært positivt fremover. Dessuten har vårt overordnede syn på hydrogen som energibærer bare forsterket seg de siste månedene. 

Vanskelig å prise

Det er samtidig ikke til å stikke under stol at den nåværende markedsverdien til Nel, på omtrent 8 milliarder kroner, er høyere enn hva som kan forsvares ut fra dagens virksomhet. Dermed er det i stor grad forventningene til hvordan markedet kommer til å utvikle seg fremover som bestemmer aksjekursen.

– Det gjør at det er vanskelig å sette en verdi for fremtiden. Dagens markedsverdi likevel ikke overveldende om man tenker på potensialet. Jeg tror Nel har en veldig god sjans til å bli en ledende leverandør i det kommende hydrogenmarkedet. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå