Politiet vil ikke spekulere på mulige årsaker før etterforskningen er ferdig

Politiet har hypoteser på hva som forårsaket eksplosjonen på hydrogenfyllestasjonen i Sandvika. Nel ber om arbeidsro.


<p><b>KRAFTIG SMELL:</b> En hydrogentank eksploderte på en Uno-X-stasjon i Sandvika mandag. Årsaken er ikke kjent. </p>

KRAFTIG SMELL: En hydrogentank eksploderte på en Uno-X-stasjon i Sandvika mandag. Årsaken er ikke kjent. 

– Nå skal vi ta avhør, blant annet av dem som kjenner til det tekniske ved slike stasjoner, og undersøke hva som har gått galt. Det pleier å ta relativt lang tid, når man skal lage rapporter og konkludere. Det kan fort ta noen måneder. Vi vil ikke spekulere på mulige årsaker før det. 

Det sier Rune Skjold, seksjonssjef i seksjon for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til Infront TDN Direkt. 

Han forteller at politiet har noen hypoteser på hva som kan ha skjedd, men ikke ønsker å gå ut med det. 

Les også: (+) Så mye har Nel og Uno-X tapt på sine hydrogenstasjoner

Ber om arbeidsro

Mandag eksploderte det ved hydrogenfyllestasjonen i Sandvika. Denne er levert gjennom et fellesforetak eid av Uno-X, Nel og Praxair.

Roger Hertzenberg, daglig leder for Hydrogen i Uno-X, sier til Infront TDN Direkt at de i tirsdag kveld fikk tilgang til anlegget igjen etter at krimteknisk avdeling hadde vært på stedet.

– Vi bistår med alle ressurser for å finne årsakssammenhengen, sier Hertezenberg.

Nel-sjef Jon Andre Løkke forteller at de nå har interne og eksterne eksperter på stedet, og mener at disse må få jobbe i fred et par dager før Nel kan si noe mer om mulige årsaker til ulykken ved hydrogenfylleanlegget.

Kraftig børsfall

Aksjen til Nel har fått hard medfart på Oslo Børs etter ulykken. Tirsdag falt aksjen 18 prosent og onsdag fortsetter fallet, ned 6,25 prosent etter en time med handel.

Hvorvidt Nel-aksjen vil fortsette å lide på lang sikt, avhenger av etterforskningens funn, påpeker analytikere

– Viser det seg at eksplosjonen er relatert til Nels kjerneteknologi, vil det ha stor betydning, ifølge analytiker Jonas Meyer i Sparebank 1 Markets. 

Analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities påpeker at ulykken ikke bør ha all verdens å si dersom den ikke får konsekvenser for milliardavtalen med lastebilprodusenten Nikola.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå