Børsrakett utsteder 10 prosent flere aksjer

Nordic Nanovector henter penger etter ellevill opptur.


<p><b>BØRSRAKETT:</b> Nordic Nanovector har steget mest av alle på Oslo Børs i år. Nå henter de penger på en kurs som etter alle solemerker er flere ganger så høy som for kun et år siden.</p>

BØRSRAKETT: Nordic Nanovector har steget mest av alle på Oslo Børs i år. Nå henter de penger på en kurs som etter alle solemerker er flere ganger så høy som for kun et år siden.

Børsraketten Nordic Nanovector vil hente frisk kapital gjennom utstedelse av drøyt 4,37 millioner nye aksjer, tilsvarende omtrent 10 prosent av de utestående aksjene i selskapet.

Pengene selskapet får inn skal blant annet finansiere neste fase i studien av legemiddelet Betalutin, som brukes i behandlingen av lymfekreft, og forberede en kommersiell lansering av legemiddelet.

Selskapet søker også finansiering av andre legemiddelkandidater, som så langt har kommet kortere i utviklingsløpet enn Betalutin.

Kapitalinnhentingen skal gjennomføres gjennom en rettet emisjon. Prisen og antallet aksjer som skal utstedes avgjøres gjennom en bokbyggingsprosess der DNB Markets, Jefferies International og ABG Sundal Collier holder i tømmene.

Emisjonen rettes mot «norske og internasjonale investorer», og har en minstetegning på 100.000 euro.

Kursfest

Nordic Nanovector er årets børsrakett med en oppgang på over 750 prosent så langt i år.

Selskapet rapporterte i helgen om positive resultater for Betalutin, hvilket akselererte kursutviklingen.

– Resultatene som nå er offentliggjort, er basert på data fra et større antall pasienter enn forrige gang vi presenterte data. Vi har fått bekreftelse på fortsatt god virkning og gunstig sikkerhetsprofil, samt lengre varighet enn tidligere observert, sa finansdirektør Tone Kvåle i Nordic Nanovector til E24 denne uken.

Det er verdt å merke seg at aksjen har binære trekk, og investeringsøkonom Tom Hauglund beskriver risikoen som «høy».

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå