Anbefaler aksjekjøp etter Brasil-krise: Tror på Hydro-rekyl

Nordea spår strammere marked for aluminium og anbefaler kjøp av Hydro-aksjen. Brasil-krisen er politisk og vil løse seg i år, tror banken.


<p><b>JEKKES OPP:</b> Nordea Markets anbefaler kjøp av Hydro-aksjen, som har falt mye etter nyheter om halv fart på aluminaraffineriet Alunorte og aluminiumsprodusenten Albras i Brasil. Banken tror på et strammere aluminiumsmarked, og at Brasil-krisen løser seg. Dette bildet er fra Hydro Sunndal.</p>

JEKKES OPP: Nordea Markets anbefaler kjøp av Hydro-aksjen, som har falt mye etter nyheter om halv fart på aluminaraffineriet Alunorte og aluminiumsprodusenten Albras i Brasil. Banken tror på et strammere aluminiumsmarked, og at Brasil-krisen løser seg. Dette bildet er fra Hydro Sunndal.

I et ferskt notat løfter Nordea Markets sin anbefaling på Hydro-aksjen fra «hold» til «kjøp».

Kursmålet settes til 60 kroner, som er drøye 17 prosent over dagens kurs på 51,40 kroner, og omtrent der aksjen lå i starten av 2018.

Banken har tidligere hatt et kursmål på 66 kroner på Hydro.

– Vi venter en tilstramming av balansen i det globale aluminiumsmarkedet de neste par årene. Den siste tidens temaer i global handel vil trolig støtte opp under markedsdynamikken, skriver Nordea Markets.

– Situasjonen for Norsk Hydro i Brasil er alvorlig, men det er en politisk situasjon som mest trolig vil bli løst i løpet av 2018, skriver banken.

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg sa denne uken til NRK-programmet «Torp» at Japan og Canada hadde tilbudt krisehjelp i form av diplomati for å løse utfordringene til Alunorte. Landene har egne aluminiumsverk som avhenger av alumina fra Alunorte.

Les mer: Japan og Canada tilbød diplomatisk krisehjelp til Hydro

Aluminiumsprisen har steget kraftig de siste dagene, og nærmer seg 2.300 dollar per tonn etter at russiske Rusal ble rammet av USA-sanksjoner. Rusal produserer rundt syv prosent av verdens aluminium.

Venter lavere resultat

Til tross for at Nordea Markets ser lysere på Hydros utsikter fremover, senker banken sitt anslag på selskapets resultat per aksje (earnings per share, EPS) med 24 prosent for 2018, fordi situasjonen på Alunorte ikke er avklart.

– Vi venter normal drift fra tredje kvartal, skriver Nordea Markets.

Bankens anslag for Hydros inntjening per aksje for 2019 og 2020 er redusert med 10 prosent, på grunn av forventninger om høyere energipriser.

Mange beskyldninger

Norsk Hydro har vært i hardt vær etter Brasil-krisen, hvor myndigheter og en domstol har krevd halvering av produksjonen på verdens største aluminaraffineri, Alunorte.

Hydro har på egen kjøl bestemt å stenge ned halve produksjonen på Albras, et anlegg for aluminiumsproduksjon som ligger like ved Alunorte og er på størrelse med det norske Sunndal-verket.

Det skjer etter beskyldninger om farlige utslipp til lokalsamfunnene i nærheten, noe Hydro konsekvent har avvist. Selskapet har innrømmet at ubehandlet regnvann har vært sluppet ut i strid med lisenser, men sier at dette ikke var skadelig.

Les mer: Nye krav mot Hydro

Hydro la denne uken frem rapporter fra en intern ekspertgruppe og et konsulentfirma, som avviste farlige utslipp.

Les mer: Forskeren som «frikjenner» Hydro: – Det har vært en overreaksjon

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå