DN: Hydro fikk nei til Brasil-oppstart i føderal domstol

En domstol i Brasil opprettholder produksjonsforbudet ved Alunorte-anlegget. – Et steg i rettsbehandlingen, sier Hydro.


<p><b>STENGT</b>: En føderal domstol i Brasil har igangsatt behandling av vedtaket om å forby mer enn halvparten av full produksjon ved Hydros aluminiumsraffineri i Pará i Brasil.</p>

STENGT: En føderal domstol i Brasil har igangsatt behandling av vedtaket om å forby mer enn halvparten av full produksjon ved Hydros aluminiumsraffineri i Pará i Brasil.

Avgjørelsen om at produksjonsforbudet fortsatt gjelder ved Hydros anlegg i Brasil falt i en føderal domstol tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Domstolen vurderte selskapets ønske om at forbudet mot mer enn halv produksjon og mot å bruke et nytt rødslamdeponi skulle oppheves ved Alunorte-anlegget, skriver avisen.

Begge forbudene blir opprettholdt er meldingen fra Ministério Público, som er det føderale statsadvokatkontoret.

– Steg i rettsbehandlingen

Ifølge Hydro er beslutningen en del av den rettslige prosessen som pågår i Brasil.

– Vi har ikke fått formell notifikasjon fra den føderale domstolen, men vi forstår det slik at dette er et prosessuelt steg, der domstolen på føderalt nivå har ratifisert en dom fra et lavere nivå. Dette er et steg de må ta før en videre behandling av saken, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken til E24.

Hydro kan imidlertid ikke bekrefte beslutningen, all den tid de ennå ikke har fått formell beskjed, opplyser han.

Mareritt for Hydro

Det som startet med et regnskyll i brasilianske Barcarena i februar har blitt et varig mareritt for aluminiumsprodusenten.

Myndighetene reagerte med kraftige tiltak mot Hydro etter at selskapet innrømmet utslipp av regnvann fra verdens største aluminaraffineri Alunorte til miljøet.

Blant annet har Hydro måttet drive det sentrale Alunorte-anlegget for halv maskin siden mars, i påvente av myndighetenes vurdering av situasjonen. Dette kutter selskapets produksjon av alumina, en sentral råvare i aluminium.

I oktober besluttet Hydro å stenge hele produksjonen ved Alunorte, fordi et gammelt deponi snart var fullt. Den føderale domstolen slo ifølge Dagens Næringsliv også fast at Hydro fortsatt ikke får bruke det nye rødslamdeponiet, kalt DRS-2.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå