Nasjonal sikkerhetsmyndighet bistår Hydro etter dataangrep

Statens ekspertorgan for IKT-angrep har vært i kontakt med Hydro siden tidlig i morges, og har satt inn sitt «responsteam» for hjelpe selskapet.


<p><b>CYBER-EKSPERTER:</b> Norges nasjonale cybersenter – NorCERT sitt operasjonssenter i Oslo er den operative delen av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som håndterer alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon. Tirsdag bistår NSM Hydro etter et dataangrep.</p>

CYBER-EKSPERTER: Norges nasjonale cybersenter – NorCERT sitt operasjonssenter i Oslo er den operative delen av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som håndterer alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon. Tirsdag bistår NSM Hydro etter et dataangrep.

– Vi ble kontaktet av Hydro i dag morges og bistår selskapet i hendelseshåndtering og analyse av angrepet, sier informasjonsdirektør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Mona Strøm Arnøy til E24.

Det betyr i praksis at NSM jobber med å finne ut av hvor omfattende og alvorlig angrepet er.

– Vet vi noe om hvem som står bak angrepet?

– Det er for tidlig å si noe om dette på nåværende tidspunkt, sier Arnøy som legger til at det er Hydro selv som må kommentere karakteristikken på angrepet.

Selskapet selv har opplyst at IT-systemer i de fleste forretningsområdene er påvirket og selskapet forsøker å skifte til manuell drift så langt det er mulig.

Noen av Hydros anlegg har full stans i produksjonen, opplyser selskapet til VG.

Ifølge VGs opplysninger har det tirsdag morgen blant annet vært et krisemøte hos Hydro Sunndal.

Informasjonsdirektøren sier at det er NSMs «responsteam» som jobber på saken og som har opprettet dialog med Hydro.

– Det er et vedvarende høyt trykk mot norske selskaper når det kommer til dataangrep, hvor akademia, militære og teknologi er blant dem som oftest blir rammet. Noen ganger lykkes man, slik som her, sier Arnøy.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå