Norsk rederi fikk 200 mill. i bot

Wallenius Wilhelmsen Logistics bøtelegges av japanske konkurransemyndigheter. 

<p><b>BRØT KONKURRANSELOVEN:</b> Boten til Wallenius Wilhelmsen Logistics, som er eid med 50 prosent av Wilhelmsen, er satt til 34 millioner dollar, og hovedsakelig knyttet til skiping av biler fra Japan til Europa.</p>

BRØT KONKURRANSELOVEN: Boten til Wallenius Wilhelmsen Logistics, som er eid med 50 prosent av Wilhelmsen, er satt til 34 millioner dollar, og hovedsakelig knyttet til skiping av biler fra Japan til Europa.

Japanske konkurransemyndigheter har ilagt den svensk-norske biltransportøren Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) en bot på 34 millioner dollar, eller noe over 200 millioner kroner.

Selskapet, som børsnoterte Wilh.Wilhelmsen eier halvparten av, er blitt gransket av Den japanske frihandelskommisjonen som ledd i en gjennomgang av biltransporten mellom EU og Japan.

Konkurransemyndighetene fastslår at Wallenius Wilhelmsen Logistics og andre selskaper i industrien, i perioden 2008-2012, har hindret konkurranse gjennom å avtale ratebevegelser, og har dermed brutt konkurranselovene.

Undersøkelsen av bilskipshandelspraksisen mellom Japan og andre deler av verden, som startet i september 2012, har involvert en rekke operatører.

Wilh. Wilhelmsen ASA hadde satt av 16,5 millioner dollar i regnskapet i fjorårets fjerde kvartal, og fastholder at boten ikke vil gi noen regnskapsmessig effekt i første kvartal.

I 2013 var Wilhelmsens del av de juridiske utgiftene relatert til granskningen på 8-9 millioner dollar.

Det opplyses samtidig at granskningen av EUKOR Car Carriers, eid med 40 prosent av Wilhelmsen, har blitt droppet av myndighetene.

Granskes av andre konkurransemyndigheter

I etterkant granskningen fra japanske myndigheter har WWL fått henvendelser fra EU-kommisjonen, og i tillegg har både WWL og Eukor blitt kontaktet av amerikanske myndigheter samt kanadiske konkurransemyndigheter.

Tirsdag opplyser Wilh. Wilhelmsen-konsernet at det ikke har fått noen informasjon gjennom WWL eller EUKOR om pågående granskninger under andre jurisdiksjoner.

Svensk-norske Wallenius Wilhelmsen Logistics er blant verdens største biltransportrederier. Wallenius Lines er den svenske eieren.
 


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå