Ny utsettelse for Norske Skogindustrier

Norske Skogindustrier har fortsatt ikke klart å få gjenstridig storkreditor til å akseptere gjeldsløsningen.


<p><b>FORHANDLET:</b> Helt siden Christen Sveaas ble styreleder i Norske Skogindustrier har han forhandlet om en refinansiering for selskapet.</p>

FORHANDLET: Helt siden Christen Sveaas ble styreleder i Norske Skogindustrier har han forhandlet om en refinansiering for selskapet.

Styret i Norske Skogindustrier meldte etter flere runder med utsettelser og nye forslag at de 18. oktober hadde kommet frem til en avtale med representanter for de sikrede og de usikrede kreditorene om en refinansieringsløsning.

Den skulle gi de sikrede kreditorene en eierandel på 90,75 prosent, de usikrede skulle få 6,75 prosent mens dagens aksjonærer skulle bli sittende med 2,5 prosent etter at gjeld på omlag seks milliarder kroner er omgjort til aksjer.

Da fristen for dette forslag gikk ut i forrige uke ble det klart at eierne av det ene av de to sikrede lånene ikke gikk med på forslaget.

Storfond stritter i mot

Det skal ha vært storfondet GSO, som inntil i sommer var hovedaksjonær i selskapet, som satte foten ned.

I en børsmelding tirsdag sier styret i Norske Skogindustrier ASA at de mener de har flertall blant långiverne, men at de fortsatt trenger støtte fra eierne fra lånet hvor GSO er hovedeier.

I tillegg mangler de støtte fra tilstrekkelig mange långivere i et usikret lån med forfall i 2115.

Men styret har ikke gitt opp håpet om at de motvillige kreditorene skal snu og akseptere forslaget.

– Vi forventer nå at eierene i lånene vil vise konstruktiv fleksibilitet for å nå en fremforhandlet transaksjon for deres eiendeler, sier styreleder Christen Sveaas i Norske Skogindustrier ASA i en børsmelding.

Ny frist

Derfor har styret nå utsatt fristen til fredag 3. november klokken 17.00.

Styret understreker at driften i de sys papirfabrikkene fortsetter uavhengig av de pågående gjeldsforhandlingene i konsernet.

De syv papirfabrikkene er eid av datterselskapet Norske Skog as. De sikrede kreditorene har pant i Norske Skog as og har allerede valgt inn sine folk i styret i Norske Skog as. Styreleder er tidligere konsernsjef Sven Ombudstvedt.

Forslaget til refinansiering som nå ligger på bordet verdsetter de syv papirfabrikkene til 450 millioner euro på gjeldfri basis.

Basert på den verdsettelsen er hver aksje etter omgjøringen av gjeld til aksjer verdt 16 øre.

På Oslo Børs ble Norske Skogindustriers aksje omsatt til 76 øre tirsdag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå