– En syklon av utfordringer er på vei

Analyseselskapet Bernstein kommer med et kursmål 26 prosent under Norwegian-aksjens sluttkurs på fredag.


<p><b>SELG</b>: Analyseselskapet Bernstein anbefaler salg av Norwegian-aksjen.</p>

SELG: Analyseselskapet Bernstein anbefaler salg av Norwegian-aksjen.

Bernstein har tatt opp dekning av Norwegian-aksjen, og kommer med en salgsanbefaling og et kursmål på 180 kroner per aksje.

– Flyselskapet har strukket seg for langt og en syklon av høyere drivstoffpriser, tapsøkende skift mot langdistanse og ekstreme finansiering og rekapitaliseringsutfordringer gjenstår fortsatt, skriver analytiker Daniel Röska, ifølge The Wall Street Journal.

Bernsteins kursmål gir en nedside på 26 prosent mot sluttkurs fredag, da aksjen gikk for 243,30 kroner.

Mandag åpner Norwegian-aksjen ned 2 prosent til 238,5 kroner aksjen.

Interesse

Röska trekker også frem at investorer kan ha blitt overoptimistiske om utsiktene til at noen vil by på Norwegian etter at IAGs oppkjøpsforsøk ble avvist tidligere i år.

Det har vært lite nytt å melde om det mulige oppkjøpet siden mai. I slutten av måneden bekreftet administrerende direktør Bjørn Kjos at konkurrenten Ryanair var blant dem som hadde vist interesse for selskapet.

En kilde opplyste at Ryanair i fjor skal ha foreslått å ta en eierandel på 20 prosent i Norwegian. Samtidig avviste Ryanair-sjef Michael O'Leary at de hadde lagt inn noe bud.

Flere bud

Oppkjøpsspekulasjonene rundt Norwegian skjøt for alvor fart da International Airlines Group (IAG) den 12. april innrømmet at de var interessert i Norwegian.

Det spansk-britiske konsernet hadde da tatt en eierposisjon på 4,61 prosent, med hensikt å innlede forhandlinger om et bud på hele selskapet.

Norwegian bekreftet etter dette å ha mottatt to bud, og tidligere denne uken skrev avisen Expansion at et tredje kan være på trappene.

Rykteflommen har satt fart i Norwegian-aksjen, som er opp over 55 prosent siden interessen fra IAG først ble kjent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå