IAG-sjefen: Vil ikke være langsiktig aksjonær i Norwegian

British Airways-eier IAG sier at selskapet vil selge sin aksjepost i Norwegian hvis det ikke klarer å få kjøpt hele det norske selskapet.


<p><b>VIL OVERTA:</b> Konsernsjef Willie Walsh i British Airways-eier IAG sier at selskapet ikke blir noen langsiktig aksjonær i Norwegian, men vil selge aksjene hvis det ikke får kjøpe det norske selskapet.</p>

VIL OVERTA: Konsernsjef Willie Walsh i British Airways-eier IAG sier at selskapet ikke blir noen langsiktig aksjonær i Norwegian, men vil selge aksjene hvis det ikke får kjøpe det norske selskapet.

Flykonsernet IAG vil ikke være langsiktig aksjonær i Norwegian.

Det sier IAG-sjef Willy Walsh i en telefonkonferanse i forbindelse med presentasjonen av selskapets kvartalsresultater.

– Vi vil ikke være en langsiktig investor i Norwegian med mindre vi kjøper virksomheten. Vi er veldig klare på det, sier Walsh.

– Den lille andelen vi kjøpte handlet om, som jeg har sagt tidligere, om å få en diskusjon med Norwegian. Vi har ikke hatt noen diskusjon siden april, sier han.

Les mer: Norwegian leier inn verdens største passasjerfly

Kjøpte andel i Norwegian

Selskapet kjøpte tidligere i år en eierandel på 4,61 prosent i Norwegian, og sa at det vurderte å legge inn et bud på hele selskapet.

«Minoritetsinvesteringen har som intensjon å etablere en posisjon der det er mulig å innlede diskusjoner med Norwegian, inkludert muligheten for et fullt bud på Norwegian», skrev IAG i en pressemelding i april.

Les mer: IAG bekrefter: Vil legge inn bud på hele Norwegian

Norne Securities sier at Norwegian er en investering med høy risiko, og at det er like stor sjanse for at aksjen havner på 150 kroner som på 350 kroner i løpet av de neste ni månedene.

Norne har en salgsanbefaling og et kursmål på 240 kroner. Norwegian-aksjen handles fredag til 240,40 kroner.

Les mer: IAG-sjefen fortsatt interessert i Norwegian

Beiler fortsatt

Tidligere fredag sa IAG-sjefen at han fortsatt er interessert i Norwegian. Walsh tror han kan snu rundt på Norwegians anstrengte finansielle situasjon.

– Samtidig som det har vært press på deres finansielle situasjon, tror jeg Norwegian kan forandres som en del av IAG, sa Walsh i et intervju med BBC.

Les mer: IAG-sjefen fortsatt interessert i Norwegian

– Det Willie Walsh har sagt i dag er på linje med det han har sagt tidligere, nemlig at IAG er interessert i Norwegian, og ser at veksten på langdistanse kan bli gjort profitabel, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til E24.

– Han tror nok at veksten vil komme raskere hvis Norwegian blir en del av IAG-gruppen, men han har også sagt at det ikke har vært noen kontakt mellom partene siden sist, påpeker Elnæs.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå