Norwegian casher inn på nytt i Bank Norwegian

Norwegian innkasserer 185 millioner kroner. 


<p>Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian </p>

Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian 

Flyselskapet Norwegian har nå gjennomført sitt andre aksjesalg i Bank Norwegian i år. Det har skjedd gjennom at flyselskapet har solgt 2,0 millioner aksjer i Norwegian Finans Holding (det børsnoterte selskapet som eier Bank Norwegian) for 92,50 kroner per stykk.

Dermed innkasserer Norwegian 185 millioner kroner.

I juni i år annonserte Norwegian at de hadde solgt 4,7 millioner aksjer for 361 millioner kroner.

«Låner» aksjene tilbake

Norwegian opplyser også i børsmeldingen at Brede Huser, sjef for bonusprogrammet Norwegian Reward, trekker seg fra styret i Bank Norwegian (NOFI) med umiddelbar virkning.

Dette nye aksjesalget senker Norwegians eierandel i Bank Norwegian fra 17,5 til 16,4 prosent. Flyselskapet Norwegian utøver imidlertid kontroll og beholder eksponeringen på 20 prosent, samme eierandel som de hadde før.

Det skjer ved at aksjene nå, som i juni, selges under en såkalt TRS-avtale med Danske Bank. Det betyr at flyselskapet Norwegian «låner» aksjene tilbake mot en betaling. I denne perioden får Norwegian all eksponering mot aksjene uten å eie dem selv, inkludert eventuelle utbytter, kursoppgang eller kursfall.

Regnskapsgevinst

Den første TRS-avtalen for de første 4,7 millioner aksjene utløper 29. juni 2018, mens den nye avtalen for de 2,0 millioner aksjene utløper et halvår senere, 21. desember 2018.

Norwegian varslet i juni at det forrige aksjesalget ga selskapet en regnskapsgevinst på 2,05 milliarder kroner.

Selskapet opplyser ikke om en eventuell regnskapseffekt av dette siste salget.

E24 skrev i juli hvordan det første aksjesalget og den endrede bokføringsmetoden av bankaksjene i flyselskapets regnskap ga selskapet et sårt tiltrengt egenkapitalløft, slik at flyselskapet unngikk å risikere å havne under kreditorenes minstekrav til bokført egenkapital.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå