Norwegian kjøper Dreamliner fra islendingene

Intensjonsavtale med Icelandair.

FLERE STØRRELSER: Her er Boeing 787-8 Dreamliner. Et superlønnsomt fly, ifølge selskapet, som med nye passasjervennlige løsninger som gjør at flyet kan frakte 223 passasjerer 8 500 nautiske mil.
FLERE STØRRELSER: Her er Boeing 787-8 Dreamliner. Et superlønnsomt fly, ifølge selskapet, som med nye passasjervennlige løsninger som gjør at flyet kan frakte 223 passasjerer 8 500 nautiske mil.

Norwegian Air Shuttle har inngått en intensjonsavtale med Icelandair for retten til å kjøpe tre Boeing 787-8 Dreamliner-fly som Icelandair har bestilt.

Det skriver selskapet i en børsmelding.

To av flyene er ventet å bli levert i den første halvdelen av 2013, og det tredje tidlig i 2015.

De tre flyene vil følge de to leasede 787-8-flyene som Norwegian fortalte om november 2010.

Med dagens melding og kontraktssignering vil Norwegian flåte av langdistansefly bestå av fem Boeing 787-8 Dreamlinere.

- Vi kan gi reiser til meget gode priser

- At vi skaffer oss ytterligere tre Dreamlinere betyr at vi nå har kommet et langt skritt videre mot full oppstart av vår langdistansesatsning. Vi kommer til å ha en flåte bestående av minst fire av de mest effektive og moderne langdistanseflyene innen sommeren 2013, uttaler administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian en pressemelding.

Boeing 787-8 har en maksdistanse på 8.500 nautiske mil, eller rundt 15.700 kilometer. Til for eksempel Bangkok er det rundt 8.700 kilometer fra Oslo.

Klokken 13.30 vil Norwegian holde en pressekonferanse hvor de skal snakke om flykjøpene.

- Mindre utslipp

Kjos velger også å fokusere på miljøvennlighet.

- Dreamlineren vil redusere selskapets kostnader betydelig og vil gi oss muligheten til å tilby reiser til meget gode priser, samtidig som flytypen vil være et sterkt konkurransefortrinn med tanke på drivstoffutgifter. Ikke minst er Dreamliner det mest miljøvennlige alternativet som er mulig å anskaffe, med 20 prosent mindre utslipp enn sammenlignbare flytyper, forteller anfører Norwegian-sjefen videre i pressemeldingen.

Norwegian-aksjen stiger 1 prosent, til 104 kroner klokken 12.13.

Utsatte langflygninger

Da Norwegian først lanserte planen for å starte med oversjøsflygninger, var målet å komme i gang i løpet av 2011 - og selskapet åpnet sågar for å starte allerede i 2010.

I etterkant har det vist seg at dette var vel optimistisk, og Norwegian erklærte full retrett i februar.

- Når er dere klare med «Norwegian Atlantic»?

- Vi kommer til å begynne salget av billetter ved slutten av 2012, fortalte Kjos til E24 den gang.

Se video med Bjørn Kjos i et fly med Norwegians «Dreamliner-interiør» her:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå