Norwegian vil fly til India og Hongkong i 2016

Samtidig som Norwegian åpner tre USA-ruter fra London, varsler Bjørn Kjos at selskapet satser på å fly til India og Hongkong fra 2016.
<p>En Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn. Roald Amundsen på halen. Nå vil Norwegian fly skandinavere til Asia.<br/></p>

En Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn. Roald Amundsen på halen. Nå vil Norwegian fly skandinavere til Asia.

– Det kommer om to år. Vi kommer til å fly til de store byene i Asia, for eksempel New Delhi og Hongkong. Og det blir ikke bare fra Stockholm, men fra flere europeiske byer, sier Kjos i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT onsdag.

Norwegian-sjefen lanserte ideen da han var på en snarvisitt i Visby der den svenske politiske eliten for tiden er samlet til den årlige Almedalsveckan. Senere på dagen reiste han videre til London og lanseringen av tre nye ruter til USA.

Tross til dels store innkjøringsproblemer med selskapets Dreamliner-fly, ser han optimistisk på fremtiden.

– Det ser veldig bra ut, sier han og legger til at ikke tror det blir store problemer med forsinkelser fremover.

Til tross for tøff konkurranse i bransjen, er han også optimistisk på vegne av flyselskapene, men ikke uten forbehold.

– Jeg tror fremtiden er veldig lys, forutsatt at du har fly med lavt drivstofforbruk. Folk flyr jo bare mer og mer, men det gjelder å være effektiv, mener luftfartsgründeren.

Han benytter også anledningen til å si at selskapet er nødt til opprette nye baser i Asia for å klare konkurransen med de asiatiske flyselskapene.


På forsiden nå