Norwegian vokser videre

Norwegian fraktet 218.947 flere passasjerer i februar i år enn i februar i fjor, men tjener mindre per kilometer passasjerene flyr.

Fornebu 20170113. Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, under pressetreffet på hovedkontoret på Fornebu fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fornebu 20170113. Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, under pressetreffet på hovedkontoret på Fornebu fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I februar i år fraktet flyselskapet Norwegian 2.090.343 passasjer.

Det er en økning på 12 prosent fra februar i fjor da de fraktet 1.871.396 passasjerer.

Det viser Norwegians trafikkstatistikk for februar som ble offentliggjort mandag morgen.

Fullere fly

Statistikken forteller videre at Norwegians fly i gjennomsnitt var 86,3 prosent fulle, hvilket var en økning fra 85,6 prosent i februar i fjor.

Tallene bekrefter at langdistanseflyvninger gradvis blir mer og mer viktig for Norwegian.

Kapasiteten målt i setekilometer økte med 22 prosent, mens trafikken målt i inntektsgivende setekilometre økte med 24 prosent.

Inntekten per fløyet passasjerkilometer falt med 13 prosent 0,32 kroner per kilometerkilometer.

Norwegian-sjef Bjørn Kos er fornøyd med trafikktallene for februar.

– Vi er godt fornøyd med at flere reisende velger å fly med Norwegian også i februar. Den største veksten denne måneden er på de interkontinentale rutene, som blir stadig viktigere for selskapets globale ekspansjon, sier Kjos i en pressemelding.

Langdistanse

Det at inntektene per passasjerkilometer faller kan i stor grad ha sammenheng med at flere av flyvningene er langdistanse.

En ting er at billettprisene ikke øker tilsverende økningen i lengden på flyvningen. En annen ting er at de færreste passasjerer kjøper dobbelt så mye mat og drikke ombord, selv om flyvningen er dobbelt så lang.

Men analytikere har den senere tid vært bekymret for om at fallet i inntekter per passasjerkilometer også skyldes at konkurransen fører til at billettprisene synker.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå