Norwegian rammet av nytt Dreamliner-problem

Flyselskapet Norwegian fikk mandag nok en gang problemer med et av sine nye fly av typen Boeing 787 Dreamliner.

<p><b>MER TRØBBEL:</b> 70 passasjerer fikk ikke bli med en flygning med Norwegians 787 Dreamliner.<br/></p>

MER TRØBBEL: 70 passasjerer fikk ikke bli med en flygning med Norwegians 787 Dreamliner.

– Problemer knyttet til en hydraulisk pumpe førte til at 70 av 180 passasjerer ikke fikk bli med Dreamlineren fra New York til Oslo mandag, sier informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Hun sier flyet landet i Oslo klokken 15.09, fire og en halv time forsinket. Forsinkelsen og de tekniske problemene gjorde at Dreamlineren, som skulle fly videre til Bangkok, ikke kunne følge ruteplanen.

– Teknikere fra Boeing undersøker nå flyet. Vi håper å kunne fly til Bangkok senere mandag kveld, sier Holmbergh Jacobsson.

Årsaken til at de 70 passasjerer ikke fikk bli med til Oslo, var behovet for å redusere vekten på flyets last. Bagasjen som tilhørte de 70 ble losset og passasjerene innkvartert på hotell.

Det er ventet at de alle vil få reise hjem i to grupper, til Stockholm tirsdag og til Oslo onsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Feil og forsinkelser

Dreamliner-flyene har også tidligere hatt tekniske problemer. Problemer med batteriet førte til at hele flåten sto på bakken i nær fire måneder tidligere i år.

I midten av august varslet det japanske flyselskapet ANA at det var funnet ledningsfeil i brannslukkingsystemet på tre av selskapet Dreamliner-fly. Opplysningene fra ANA førte til at Japan Air Lines avbrøt en flyging fra Tokyo til Helsingfors med ett av sine Dreamliner-fly.

De to japanske flyselskapene er Boeings viktigste kunder for Dreamliner Boeing 787.

I slutten av juli meldte Qatar Airways at et Dreamliner-fly var satt på bakken i flere dager på grunn av et elektrisk problem.,

Også for en drøy uke siden oppsto det betydelige forsinkelser for et av Norwegians to Dreamliner-fly som skulle ta av mot Thailands hovedstad. En teknisk feil gjorde at Asia-reisen ble over ett døgn forsinket fra Gardermoen. Selskapet leide inn et portugisisk erstatningsfly.

Les også: Norwegian vet ikke om Boeing tar regningen for Dreamliner-erstattere

Norwegian har bestilt åtte Dreamlinere. Selskapet har to av dem nå og skal etter planen få et tredje i år, fire neste år og ett i 2015.

Les også: SAS-fly måtte nødlande på Kastrup

Les også: Villige til å betale 500 kr. for barnefrie soner på fly

Les også: Qatar Airways kansellerer etter dreamlinertrøbbel

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå