Sissener om Fredriksens grep i Norwegian: – Et morsomt trekk

Jan Petter Sissener mener det er positivt at John Fredriksen bidrar når Norwegian henter penger.


<p><b>POSITIV:</b> Jan Petter Sissener trekker frem Fredriksens erfaringer med å rydde opp i «skakkjørte» selskaper.</p>

POSITIV: Jan Petter Sissener trekker frem Fredriksens erfaringer med å rydde opp i «skakkjørte» selskaper.

Investor Jan Petter Sissener ser det som positivt at John Fredriksen er med i prosessen og bidrar når Norwegian gjennomfører en emisjon på tre milliarder kroner.

– Fredriksen har jo tidligere vært spesialist på å rydde opp i skakkjørte selskaper. Det er et morsomt trekk, sier Sissener til E24.

– Dette blir spennende, legger han til.

– Så det er positivt at Fredriksen kommer inn i Norwegian?

– Det er i hvert fall ikke negativt. For alt vi vet kan han jo allerede ha kjøpt IAGs eierandel i selskapet. Vi får nok mer kunnskap om dette etter hvert, sier investoren.

Les børskommentar: (+) Har virkelig IAG helt mistet interessen for Norwegian?

IAG sa 24. januar at selskapet ville droppe et planlagt bud og selge sin eierandel på nær fire prosent i Norwegian.

Samme dag sa Sissener til E24 at han sitter på obligasjoner i Norwegian som utgjør rundt 3,8 prosent av Sissener Canopus-fondet, noe som gjør det til en av de største postene i fondet etter investeringer i blant annet Storebrand.

Sissener sa også at han satt med en liten shortposisjon i Norwegian.

– Feil kapitalstruktur

Investoren har lenge vært skeptisk til Norwegian-aksjen og ment at selskapet har hatt altfor høy gjeld og for lite egenkapital. Nå tror han at emisjonen på tre milliarder kan hjelpe Norwegian med å ordne opp i finansene.

– Det er positivt. Norwegian er et godt selskap, men med feil kapitalstruktur. Nå får de ryddet opp i det, sier Sissener.

– Hva mener du med «feil kapitalstruktur»?

– De har hatt for lite egenkapital og altfor mye gjeld. Med tre milliarder i ny kapital får man ordnet opp i mye, sier Sissener.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå