Norwegian Property kvitter seg med tapssluk

Norwegian Property selger tapssluket Kolstadgata 1 på Tøyen til en svært lav kvadratmeterpris.

NPRO kunngjorde i forbindelse med tredjekvartalstallene i fjor at de vurderte å kvitte seg med Kolstadgata 1. Kolstadgata 1 (bildet)  har i lengre tid stått ledig med sine 5479 kvadratmeter, et bygg i syv etasjer, som ble ført opp i 1979.

Da førstekvartalstallene til NPRO ble lagt frem i vår, var saken klar: Eiendommen skulle selges, den lå utenfor NPROs kjerneområde.

I en børsmelding torsdag opplyser NPRO at de har inngått avtale om salg av Kolstadgata 1, en eiendom som verken har leietakere eller kontantstrøm og som står på festet grunn. Men brutto eiendomsverdi er bare 32 millioner, som er 3,3 millioner lavere enn gjeldende verdivurdering.

NEnyheter har tidligere antydet rundt 50 millioner kroner i salgssum, men det viste seg altså å være et for høyt anslag. 32 millioner kroner i salgssum tilsvarer lave 5840 kroner per kvadratmeter i salgsverdi.

Det betyr at transaksjonen ikke inngår i meglerstatistikken for salg av næringseiendom i Norge, ettersom nedre grense her er satt til 50 millioner kroner.

Enata Eiendom AS er kjøperen av eiendommen. Bak Enata Eiendom står partnerne Espen Klevmark, Jon Storli og Hilde Midthjell, med Klevmark som daglig leder og Storli som styreleder. Espen Klevmark ledet blant annet Aberdeen Property Investors Norge fra 2001 til 2008 og var tidligere eiendomssjef i Norske Liv (Nordea Liv).

Enata hadde i fjor driftsinntekter for 576 000 kroner, finansinntekter på 8,7 millioner kroner og oppnådde et resultat før skatt på 8,2 millioner.

NPRO opplyser at som følge av salget, vil arealledigheten i selskapet reduseres med om lag 1 prosentpoeng. Selskapet skriver i børsmeldingen at Kolstadgata 1 er utenfor NPROs strategiske satsningsområde, og eiendommen har stått uten leieinntekter i over ett år. Salget er i
tråd med strategien for aktiv forvaltning av porteføljen.

Transaksjonen beregnes gjennomført i løpet av oktober 2011.

 

Flere nyheter om næringseiendom på NE Nyheter

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå