Dundrende underskudd for Spetalen-selskap

Farmasiselskapet Vistin Pharma har bestemt seg for å satse på energihandel. Det har så langt gitt røde tall.

Farmasiselskapet Vistin Pharma, der Øystein Stray Spetalen er majoritetseier, økte de samlede inntektene til 54,6 millioner kroner i andre kvartal, fra 54,1 millioner i tilsvarende periode i fjor.

Til tross for en liten omsetningsvekst går selskapet med dundrende underskudd. Etter skatt var tapet 12,3 millioner kroner, mot et overskudd på 5,6 millioner kroner i fjor.

Det skyldes i hovedsak et nettotap på finansielle eiendeler på 16,9 millioner kroner.

Mens legemiddelsalget økte 20 prosent, fører selskapets nysatsing på energitrading til store urealiserte tap.

Selskapet opplyser at de har et urealisert tap på 17,3 millioner kroner på oljederivater ved utgangen av kvartalet.

I mars ble det kjent at oljeguru Torbjørn Kjus i DNB Markets meldte overgang til Vistin for å satse innen energihandel. På Linkedin har Kjus skrevet at han startet i selskapet først i juli.

Aksjen faller

Selskapet starter børsdagen i Oslo med en nedgang på 5,73 prosent til 10,70 kroner aksjen.

Så langt i år er aksjen ned 16 prosent.

Gjenbruk

Spetalen er største aksjonær i Vistin Pharma. Selskapet ble opprettet i juni 2015, etter at det ble skilt ut fra legemiddelprodusenten Weifa, som Spetalen solgte.

Opprinnelig gikk Spetalen inn i det den gang fallerte bioteknologiselskapet Clavis Pharma. Dette selskapet ble brukt til å kjøpe opp Aqualis Offshore og få dette på børs.

Deretter ble «skallet» brukt til å kjøpe opp Weifa og børsnotere dette selskapet. Weifa ble etter hvert kjøpt opp av Karo Pharma.

I oktober i fjor solgte Vistin sin opioid- og tablettvirksomhet, hvoretter det ble en ren leverandør av legemiddelet metformin.

Selskapet meldte at styret hadde igangsatt en gjennomgang av industrielle muligheter, og det vil i den forbindelse utvikle det nye området innen energihandel.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå