Kan tjene millioner på opsjonspakke

Oljeguru Torbjørn Kjus i DNB Markets melder overgang til legemiddelselskapet som vil satse på energihandel: – Vi griper muligheten til å bygge en utfordrer i tradingmarkedet.


<p><b>OVERGANG:</b> Oljeanalytiker Torbjørn Kjus går fra DNB Markets til Vistin Pharma.</p>

OVERGANG: Oljeanalytiker Torbjørn Kjus går fra DNB Markets til Vistin Pharma.

Etter ti år i DNB Markets melder den profilerte oljeanalytikeren Torbjørn Kjus overgang til Øystein Stray-Spetalens legemiddelselskap Vistin Pharma - som skal bygge opp en satsing innen energihandel.

– Jeg er svært takknemlig for tiden i DNB, og har et strålende forhold til dem. Det handler derfor ikke om at jeg slutter i DNB, men at vi griper muligheten til å bygge en utfordrer i tradingmarkedet, skriver han i en e-post til E24.

Han påpeker videre at satsingen, «med utgangspunkt i en notert plattform, gir oss muligheter som få andre har».

– Vi gleder oss til å presentere de detaljerte planene når Vistin sender ut innkallingen til generalforsamlingen om noen uker, skriver Kjus.

Lukrative opsjoner

Legemiddelselskapet, der investor Øystein Stray Spetalen er største eier, vil nemlig utvikle et nytt forretningsområde, og har i den forbindelse fått med seg både Kjus og Kennet Tveter på laget.

Sistnevnte har mer enn ti års erfaring fra oljemarkedet, og har jobbet med salg og handel i DNB Markets.

 <p>Øystein Spray Spetalen</p>

Øystein Spray Spetalen

De to kan også potensielt tjene betydelige summer på aksjeopsjoner i Vistin.

Ifølge selskapet vil Kjus og Tveter, gitt godkjennelse fra aksjonærene på generalforsamlingen, få henholdsvis 1,02 millioner opsjoner og 682.000 opsjoner.

Og med kursoppgangen som ble utløst av fredagens nyheter er det allerede en teoretisk milliongevinst på opsjonspakkene.

På Oslo Børs sendes nemlig Vistin-aksjen opp hele 20 prosent i skrivende stund.

Kursen står i 13,5 kroner, mens opsjonene har en innløsningspris på 11,20 kroner, det samme som sluttkurs torsdag.

Med det utgangspunktet har dermed Kjus og Tveters opsjonspakker allerede en urealisert papirgevinst på henholdsvis 2,3 og 1,4 millioner kroner - før de i det hele tatt har begynt i den nye jobben.

De kan i tillegg få tildelt flere opsjoner i fremtiden i forbindelse med emisjoner, men oppad begrenset til 4 millioner opsjoner.

Gjenbruk

Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Vistin Pharma. Selskapet ble opprettet i juni 2015, etter at det ble skilt ut fra legemiddelprodusenten Weifa, som Spetalen solgte.

Opprinnelig gikk Spetalen inn i det den gang fallerte bioteknologiselskapet Clavis Pharma. Dette selskapet ble brukt til å kjøpe opp Aqualis Offshore og få dette på børs.

Deretter ble «skallet» brukt til å kjøpe opp Weifa og børsnotere dette selskapet. Weifa ble etter hvert kjøpt opp av Karo Pharma.

I oktober i fjor solgte Vistin sin opioid- og tablettvirksomhet, hvoretter det ble en ren leverandør av legemiddelet metformin.

Selskapet skriver nå at styret har igangsatt en gjennomgang av industrielle muligheter, og det vil i den forbindelse utvikle det nye området innen energihandel.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå