Berømmer styret i britisk selskap: Oljefondet vil støtte lønnsgrep

Oljefondet er svært fornøyd med lønnsgrepene i det britiske ingeniørselskapet Weir Group, og varsler at fondet vil støtte grepene i generalforsamlingen 26. april.


<p><b>STEMMER FOR:</b> Oljefondet og direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management har bestemt seg for å støtte lønnskutt og forenklinger av lønningssystemet for lederne i britiske Weir Group, i tråd med fondets strategi for å bekjempe uoversiktlige ordninger.</p>

STEMMER FOR: Oljefondet og direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management har bestemt seg for å støtte lønnskutt og forenklinger av lønningssystemet for lederne i britiske Weir Group, i tråd med fondets strategi for å bekjempe uoversiktlige ordninger.

Noen ganger flagger Oljefondet på forhånd hva det vil stemme på generalforsamlinger, spesielt i spørsmål som er viktige for fondet.

Nå sier Norges Bank Investment Management, som forvalter Oljefondet, at det vil stemme for lønnsgrepene som tas av styret i britiske Weir Group.

Selskapet driver med ingeniørvirksomhet i blant annet kraftbransjen og oljebransjen, og styret har foreslått et enklere rammeverk for lederlønningene.

NBIM påpeker at grepene vil øke åpenheten om hvor mye lederne i Weir Group potensielt kan tjene, og at maksbeløpet vil bli redusert.

«Norges Bank Investment Management vil stemme for rammeverket for avlønning», skriver NBIM i en melding.

Eier for 747 millioner

Fondet eide 1,42 prosent av Weir Group ved utgangen av 2017, en aksjepost verdt 747 millioner kroner.

Grepene i Weir Group er i tråd med Oljefondets egne krav, som ble lagt frem i fjor i et forventningsdokument om lederlønninger.

Fondet er sterkt kritisk til kompliserte og uklare lønns- og bonusavtaler og ønsker forenklinger, og dessuten ønsker det at ledere skal belønnes for å være langsiktige.

«Vi berømmer styrets vilje til å utfordre konvensjonell tenkning om avlønning og støtter forslagene», skriver Oljefondet.

Les mer: Oljefondet: – Sjefslønnen må bli enklere

Endrer bonusprogrammene

Konkret vil Weir Group fjerne det langsiktige insentivprogrammet hvor ledelsen kan få store utbetalinger basert på kompliserte kriterier.

I stedet skal lederne få en mer regelmessig utbetaling av aksjer som låses i en periode før de kan selges, skriver Financial Times.

En lignende plan ble stemt ned av 70 prosent av aksjonærene i 2016, skriver avisen, men mange investorer har ifølge FT endret mening om langsiktige insentivprogrammer i det siste.

Støttet flere lønnskutt

Dette er ikke første gang at Oljefondet støtter lønnskutt og forenklinger. I fjor støttet fondet RBS-styrets forslag i generalforsamlingen om å senke taket på hvor mye sjefene i storbanken kan få utbetalt, og forenkle lønnssystemet.

Les mer: Oljefondet støtter lønnskutt i storbank

I fjor stemte Oljefondet blant annet mot lønnspakkene i selskaper som storbanken JP Morgan, Google-eier Alphabet, legemiddelselskapet AstraZeneca og bilkjempen Volkswagen.

Oljefondet sa også nei til Tesla-grunnlegger Elon Musks foreslåtte lønnspakke tidligere i år.

Les mer: Oljefondet ga tommel ned til Musks gigantiske lønnspakke

Oljefondet stemte også mot et lønnsforslag for toppene i Disney.

Les mer: Oljefondet støtter ikke Disney-toppenes gigantlønn

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå