Oljefondet med første Asia-kjøp: Blar opp 6,8 milliarder for Tokyo-eiendommer

Historisk kjøp for Oljefondet. Kjøper fem eiendommer i Tokyo.


<p><b>HISTORISK:</b> Oljefondet betaler 6,8 milliarder for fem eiendommer i Tokyo. Det er første gang Oljefondet investerer i eiendom i Asia. </p>

HISTORISK: Oljefondet betaler 6,8 milliarder for fem eiendommer i Tokyo. Det er første gang Oljefondet investerer i eiendom i Asia. 

Oljefondet har kjøpt eiendom i Asia for første gang. Fondet har kjøpt 70 prosent i en portefølje som består av fem eiendommer i Tokyo.

Det går frem av en melding torsdag.

For andelen betaler Oljefondet 92,75 milliarder yen, tilsvarende rundt 6,8 milliarder kroner.

– Dette er fondets første eiendomsinvestering i Asia og er i tråd med vår strategi om å bygge en global portefølje med eiendommer av høy kvalitet, sier Karsten Kallevig, leder for Norges Bank Real Estate Managemen i en pressemelding.

Oljefondet begynte jakten på en investering i Asia i 2014, men en blanding av tilgjengelighet, pris og lokale partnere har forsinket inntoget, skriver Financial Times.

Eiendommene består av rundt 12.300 kvadratmeter med butikk- og kontrollokaler. 

Skal kjøpe mer

Tidligere har Kallevig meldt at Oljefondet skal investere mer i eiendom de kommende årene. 2016 var et hvileår for eiendomskjøp, mest på grunn av høye eiendomspriser og økonomisk usikkerhet. 

– Det var jo hovedsakelig drevet av en del usikkerhet på begynnelsen av fjoråret, som gjorde at vi trykket på bremsen, sa  Kallevig til E24 tidligere i år.

 fjor investerte fondet under halvparten så mye i eiendom som året før, men fremover er Kallevigs plan å investere en halv prosent av fondets verdi i eiendom hvert år.

Det tilsvarer 37,55 milliarder kroner ved utgangen av 2016.

– Vi prøver å holde et relativt jevnt tempo, sier Kallevig.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå