Bjørnøy siste hinder

Bare miljøvernminister Helen Bjørnøy kan nå stoppe hotelldrømmen til ekteparet Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen i Larvik.

Et overveldende flertall i Larvik kommunestyre sa onsdag for annen gang et rungende ja til hotellplanene til Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen.

Med 31 mot 4 stemmer, gikk kommunestyret i går inn for hotellplanene til Hagen og Treschow.

— Jeg håper min egen rødgrønne regjering ikke overkjører et så overveldende lokalt flertall. De må skjønne at dette hotellet er noe Larvik ønsker, sier Arbeiderpartiets gruppeleder i Larvik kommunestyre, John Thorsen.

Norges rikeste par

Problemet hans er at tre av de fire som stemte mot, er fra SV. Og miljøvernministeren, som nå skal avgjøre saken, er også fra SV. Dessuten har den rødgrønne regjeringen kjørt en tøff linje når det gjelder strandlinje.

Tomten Norges rikeste par skal bygge på, var for inntil få år siden en brakk lagertomt, men etter at Mille-Marie Treschow ryddet den og gjorde den tilgjengelig for almennheten, har den blitt en flott sandstrand.

— Saken kan ende på statsrådens bord. Derfor kan vi ikke uttale oss om den før eventuell sakbehandling er sluttført, sier informasjonsrådgiver Karin Westrheim i Miljøverndepartementet.

Spa-hotell

Kommunestyret har tidligere, med samme stemmefordeling, sagt ja til planene. Men fylkesmann Mona Røkke ba kommunen tenke seg om, fordi den nye regjeringen har lagt seg på en streng strandlinje-linje.

Røkke gjorde det klart at saken blir sendt til miljøvernministeren for avgjørelse, hvis kommunestyret stod på sitt. Det gjorde de i går.

Etter planen skal Treschow og Hagen bygge et stort spa-hotell, som hotellkongen Petter Stordalen skal drive.

På forsiden nå