Oslo Børs kjøper svensk børs

Oslo Børs kjøper Burgundy.

<p><b>KJØPER BØRS:</b> Oslo Børs kjøper den svenske børsen Burgundy.<br/></p>

KJØPER BØRS: Oslo Børs kjøper den svenske børsen Burgundy.

Oslo Børs kjøper den svenske børsen Burgundy.

Med dette kjøper Oslo børs seg inn i markedet for alternative markedsplasser, kjent under forkortelsen MTF, samtidig som markedet for svenske aksjer åpner seg for Oslo Børs.

«Oslo Børs får nå muligheten til å utvikle Burgundy videre, og vi er meget tilfreds med at de tidligere eierne vil samarbeide med oss om dette, samt at Olof Neiglick fortsetter som leder av selskapet», heter det i en uttalelse fra børsdirektør Bente A. Landsnes i Oslo Børs.

«Oslo Børs og Burgundy skal sammen videreutvikle et sterkt og slagkraftig nordisk alternativ, basert på lave kostnader og effektiv drift, for både investorer og selskaper». 

Det er ikke kjent hvor mye Oslo Børs betalte for Burgundy.

I forkant av salget var det 13 banker og finansselskaper som var eierne. Disse var Avanza Bank, Carnegie Investment Bank, Danske Bank, DNB Bank, Evli Bank, Neonet, Nordea, Nordnet, SEB, Svenska Handelsbanken, Swedbank, Ålandsbanken og Öhman.

Samme handelssystem

Handelssystemet til Oslo Børs holder til i lokalene til London Stock Exchange i Storbritannia, og skal etter planen ta i bruk den nye handelsplattform Millennium Exchange neste måned. 

Som et ledd i overtagelsen av den svenske børsen, vil også Burgundy nå ta i bruk Millennium Exchange, og skifte ut den eksisterende handelsplattformen fra Cinnober.

Etter overtagelsen av Oslo Børs vil Burgundy fortsatt tilby clearing hos clearinghusene EMCF, X-Clear og EuroCCP.

Hadde hårete mål

Da det ble mulig for alternative markedsplasser å tilby norske aksjer i , var det mange nye aktører som dukket opp.

En av disse var Burgundy, som i 2010 sa at de ville kapre store markedsandeler:

- Vi skal ta 25 prosent markedsandel av aksjeomsetningen i Norden. Vi har ikke satt oss noe spesifikt mål for Norge, men det er inkludert i vår Norden-målsetning, så det kan bli mer eller mindre enn 25 prosent, sa Burgundy-sjef Olof Neiglick til E24 i et intervju da.

Rundt det tidspunktet Neiglick uttalte det hårete målet, hadde Burgundy en markedsandel på 0,05 prosent av det norske markedet.

Markedsandelen tok aldri av for Burgundy, som aldri fikk volum over 1 prosent av norske aksjer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå