Analysesjef spår Oslo Børs ned mer enn to prosent fra start

Børsfallet i USA og Asia vil smitte det norske børsmarkedet spår ekspertene.

Børsfallet i USA onsdag spredte seg til Asia der børsene er ned over fire prosent torsdag. Eksperter mener det er åpenbart at vi også får røde tall når Oslo Børs åpner.

Roger Berntsen i Netfonds spår at Oslo Børs faller 2,2 prosent fra start torsdag.

«De toneangivende indeksene i Asia endte ned mellom fire og fem prosent i natt etter tilsvarende utvikling på de amerikanske børsene i går kveld. I dag som i går, frykter investorene høyere renter og lavere global vekst blant annet på grunn av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina», skriver Berntsen.

Han beskriver det som «ren og skjær idioti», hvis ikke USA og Kina finner en løsning på handelsuroen, fordi det som skjer nå er svært ødeleggende for begge parter.

Han er dermed litt mer optimistisk enn det dagens spådom skulle tilsi.

«Med andre ord, sannsynligheten er større for at dette løser seg, enn det motsatte», skriver Berntsen.

- Tre-fire prosent

Et fall på tre-fire prosent på Oslo Børs torsdag kan ikke utelukkes, mener sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea Asset Management.

– Det er få som sitter klare med kjøpsknappen. Selvfølgelig kommer det ikke til å stige. Det kommer til å falle tilbake, sier Rein til Dagens Næringsliv. Han utelukker ikke at fallet kan bli på tre-fire prosent.

I tillegg til børsfallet på Wall Street og i Asia har også oljeprisen falt med tre dollar. Det er i seg selv dårlig nytt for den oljedrevne Oslo Børs.

DNB Markets tror på sin side på et noe mer «moderat» fall enn de to ovennevnte:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå