Biotek-sjef overrasket over aksjestup

Aksjen til PCI Biotech raste så mye som 40 prosent etter foreløpige resultater i kreftstudie. Men sjefen i selskapet mener tallene er positive.


<p><b>DAGENS STORE TAPER:</b> Bioteknologiselskapet PCI Biotech ble den soleklare taperen på Oslo Børs fredag. Aksjen raste 40 prosent.</p>

DAGENS STORE TAPER: Bioteknologiselskapet PCI Biotech ble den soleklare taperen på Oslo Børs fredag. Aksjen raste 40 prosent.

Aksjen til bioteknologiselskapet PCI Biotech ble den soleklare taperen på Oslo Børs fredag.

Nedgangen kommer i kjølvannet av selskapets børsmelding om at det skal presentere resultater fra en forskningsstudie av gallegangskreft ved en internasjonal kongress i Nederland.

Resultatene inkluderer en oppdatering om overlevelsesdata for kreftpasienter som er med i studien, der selskapets teknologi er anvendt.

– Overraskende for meg

Men tallene ser ut til å skuffe markedet som på det meste sendte aksjen ned over 40 prosent, før den henter seg inn til et fall på snaut 25 prosent.

Markedsreaksjonen kommer uventet på PCI Biotech-sjef Per Walday.

– Det er overraskende for meg. Jeg har ikke noen forklaring. Jeg ser ikke helt hva som er trukket ut som negativt i den meldingen vi har sendt ut, sier han til E24.

Ifølge oppdateringen overlevde pasientene i studien i gjennomsnitt i 14,5 måneder, med 25 prosent som fortsatt er i live, noe selskapet sammenligner med mellom 11 og 12 måneder i andre studier.

PCI Biotech har en lysteknologi som skal brukes til å forsterke effekten lokalt av eksisterende medisiner som cellegift.

Selskapet identifiserer medisiner som teknologien kan forsterke effekten av, for bruk mot kreftformer som trenger bedre lokal behandling. Gallegangskreft er en slik krefttype.

 <p><b>POSITIV:</b> Administrerende direktør Per Walday i PCI Biotech mener resultatene fra kreftstudien er oppløftende. </p>

POSITIV: Administrerende direktør Per Walday i PCI Biotech mener resultatene fra kreftstudien er oppløftende. 

– Positivt, men veldig tidlig

Walday understreker at det fortsatt er veldig tidlig i utviklingen.

Han viser til at det for det første er en såkalt fase I-studie, og at det ikke er mange pasienter.

Den vanlige gangen for legemiddelselskaper før de kan kommersialisere en behandling går gjennom passering og godkjennelse av tre faser.

– Det er 16 pasienter totalt. Så det er veldig tidlig å legge stor vekt på spesielt ting som overlevelse. Oppsummert kan man si at det er tidlig i utviklingen og få pasienter, men oppløftende tegn på effekter og resultater, sier Walday.

– Det som tidligere er publisert på gallegangskreft, selv om det ikke er direkte sammenlignbart fordi studiene som er gjort er på bredere pasientpopulasjoner, antyder en median overlevelse på mellom 11 og 12 måneder stort sett, fortsetter han.

PCI Biotech-sjefen advarer mot å trekke bastante konklusjoner i en slik tidlig fase.

– Man bør ikke trekke for mye ut fra foreløpige overlevelsestall fra en fase 1-studie med 16 pasienter der 25 prosent fremdeles er i live. Det ser positivt ut, men det er veldig tidlig og veldig få pasienter – det er det som er vår hovedkonklusjon, sier han.

 <p><b>BØRSFALL:</b> PCI Biotechs aksje falt med 24,46 prosent på Oslo Børs fredag.</p>

BØRSFALL: PCI Biotechs aksje falt med 24,46 prosent på Oslo Børs fredag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå