Blytung høst for norske teknologiaksjer

I løpet av de siste tre månedene har teknologiaksjer på Oslo Børs hatt en langt kraftigere nedgang enn det øvrige markedet, skriver Finansavisen.

IT-selskapenes nedgang er på 16,8 prosent. Hovedindeksen har i samme periode kun hatt en nedgang på 6,4 prosent, skriver avisen.

Norske IT-giganter som Otello, Nordic Semiconductor og Evry har falt 32, 26 og 10 prosent på børsen.

– Jeg mener at mange av aksjene i utgangspunktet har fått ufortjent mye juling og blitt dratt ned av FAANG i USA, som ikke er relatert til mange av selskapene i Oslo. I tillegg har mange av aksjene dårlig likviditet, sier Petter Kongslie, analytiker i SpareBank 1 Markets.

FAANG er forkortelsen for Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google. Disse amerikanske teknologiselskapene har hatt en blytung høst med nedtur etter nedtur i børsmarkedet. Spesielt Wall Street Journals oppslag om svekkede iPhone-salg var i høst med på å skape stor bekymring blant teknologiselskapene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå